Kou deert honderden hardlopers niet

Oudejaarsloop Blijham 2014

BLIJHAM – Na de Kerstdagen de schade van het vele gourmetten weer inperken. Honderden liefhebbers bonden afgelopen zaterdag de hardloopschoenen onder om deel te nemen aan de 35e editie van de Valkema Oudejaarsloop in Blijham. Een prachtige wedstrijd, waarbij deelnemers konden kiezen tussen 21, 15, 10 en 5 kilometer. De halve marathon (21,1 kilometer) werd gewonnen door Olfert Molenhuis uit Assen, in een tijd van 1 uur, 8 minuten en 26 seconden. Een prachtige tijd. De Oudejaarsloop was de laatste wedstrijd in het Schutrups Loopcircuit. Dit hardloopcircuit was bij de mannen een prooi voor Arjan Marchand en bij de vrouwen werd Diana ten Cate uit Stadskanaal eerste. Vele deelnemers deden echter mee voor de spreekwoordelijke eer, ze genoten van het schitterende parcours. Ondanks de bij vlagen striemende noordooster en een temperatuur rond het vriespunt lieten de honderden lopers zich niet uit het veld slaan.

Oudejaarsloop Blijham 2014