Piraten en polka’s voor het goede doel

MUSSELKANAAL – De muziek schalt door de speakers. Binnen in de schuur is het een gezellige mengelmoes van de geur van oliebollen, sigarettenrook en verschraald bier. Kortom, Groot Groningen is bij de piratenzender van Musselkanaal. En niet zomaar, want de heren van de Piraten Combinatie zamelen ook nog eens geld in voor Serious Request.
De studio is gestelled in de schuur van Marcel en Annet Weisbeek aan de Sluiskade in Musselkanaal. In de ruimte maken Marcel Weisbeek, Mark Kampyon en Nick Beishuizen ruim 96 uur lang radio voor het goede doel. Op de piratenzender, een van de vele zenders die artiesten als Jannes, Lucas en Gea en Burdy in het verleden groot hebben gemaakt. De piratenzender, het geluid van gezelligheid met gezelligheidsmensen. Vorig jaar ging PCM van start en haalde het ruim 200 euro op voor Julians’ Stichting, een lokaal goed doel. Dit jaar hebben de betrokkenen de boel naar eigen zeggen wat serieuzer aangepakt en is het de bedoeling om meer geld op te halen. Aan de andere kant: professioneler betekent ook hogere kosten. En dus is het tuinhuis bij de familie Weisbeek een veredeld café, waar buurtgenoten een biertje en een oliebol kunnen nuttigen, waarbij de opbrengst is bedoeld voor het goede doel.
De Piraten Combinatie Musselkanaal is een initiatief van de zenders Mustang FM, station ’t is noit anders en Camping 124. Er wordt zelfs uitgezonden op de FM, de etherfrequentie waar het om draait. En voor de goede verstaander, dat gebeurt allemaal legaal. Want de initiatiefnemers hebben een evenementenvergunning aangevraagd bij het Commissariaat van de Media. “Vorig jaar zijn we begonnen met twee dagen zenden voor het goede doel”, vertelt Marcel Weisbeek. “Dit jaar wilden we het serieuzer aanpakken, er met Oud & Nieuw een leuk feest van maken. We hebben een vergunning aangevraagd en die is ons gelukkig verleend.” Met behulp van een grote vriendenkring is er een prachtige actie op touw gezet. Daarbij speelt ook de vriendengroep van zoon Gerben Weisbeek een belangrijke rol. Want ook Bas Kremer, Mark de Vries, Tim de Vries, Justin Harms en Colin Huizing hebben hun steentje bijgedragen om alles in goede banen te laten verlopen. Maar de hamvraag van de dag: slapen de heren tussendoor wel? Dat blijkt tegen te vallen. “De eerste nacht heb ik tweeënhalf uur geslapen, de tweede nacht net geen vier uur en ook vannacht heb ik vier uurtjes gepakt”, lacht Marcel Weisbeek. “Mijn vrouw Annet wekt ons iedere morgen om half zeven, zodat we weer verder kunnen.” Het is duidelijk, de actie van Piraten Combinatie Musselkanaal kan op een warm hart rekenen van vele betrokkenen. Anonieme sponsoren, goedwillende donateurs en belangstellende buurtgenoten. Ruim 96 uur achter elkaar gezelligheid aan de Sluiskade. Bij Serious Request mogen ze blij zijn met de fanatiekelingen uit Musselkanaal.

Musselkanaal-piratencombinatie