De pen is machtiger dan het zwaard

Bijeenkomst voor gemeentehuis Winschoten naar aanleiding van aanslag in Parijs WINSCHOTEN – De aanslag op de redactie van het weekblad Charlie Hebdo heeft ook Oost-Groningen niet onberoerd gelaten. In Winschoten en Oude Pekela werd er stilgestaan bij de trieste gebeurtenissen in Parijs en waren er vele mensen op de been om hun medeleven te tonen. Burgemeester Pieter Smit sprak vanaf het bordes voor het stadhuis in Winschoten van ‘een terreurdaad’. “Nooit mag men buigen voor terreur! Want als we dat doen, dan hebben terroristen hun doel behaald”, waren de woorden van Smit in zijn speech. Ongeveer 200 belangstellenden waren richting het centrum van Winschoten gekomen. Het college van de gemeente Hoogezand-Sappemeer, burgemeester Eduard van Zuijlen van Menterwolde, burgemeester Sipke Swierstra en wethouder André Hammenga van Veendam en burgemeester Baukje Galama van de gemeente Stadskanaal waren aanwezig bij de demonstratie op de Grote Markt in Groningen. Daar waren ongeveer 2500 anderen aanwezig om ongenoegen te uiten over de trieste gebeurtenissen in Parijs.