Sportimpuls Meeden biedt Meedenaren nu ook yogalessen aan

MEEDEN – Sportimpuls Meeden – onderdeel van Dorpscoöperatie Meeden – biedt de inwoners van Meeden de mogelijkheid om tegen een sterk gereduceerde prijs kennis te maken met yoga. Dit doet ze in samenwerking met Yoga Namaste van Cora Wesker aan de Korte Akkers. ‘Yoga voor volwassenen (18+)’ bestaat uit 12 lessen en wordt gegeven vanaf maandag- 2 en donderdagmorgen 5 februari.
Sportimpuls Meeden hield vorig jaar een ‘behoeftepeiling Beweegdorp Meeden’. Uit dat onderzoek kwam naar voren dat er in Meeden belangstelling is voor het volgen van yogalessen. Met name vanuit de groep 55+.
Cora Wesker begint komende maand ook met yoga voor ouderen. “We weten allemaal dat het belangrijk is om in beweging te blijven. Dit houdt het lichaam fit en de geest gezond, mits het op een juiste manier gebeurt. Met oefeningen die passen bij de mogelijkheden van het lichaam”, zegt Wesker.
In de cursus ‘yoga voor ouderen’ worden oefeningen aangeboden op een zachte manier met aandacht en respect voor het lichaam. “Er kan ook gebruik worden gemaakt van een stoel. Tijdens de cursus wordt aandacht besteed aan het gebruik van de ademhaling en is de aandacht gericht op de ervaringen van het eigen lichaam. Ook is er ruimte voor ontspanningsoefeningen.”
De yogalessen zijn ook geschikt voor Meedenaren met gewrichtsklachten en overgewicht. “Ik kijk wat bij je lijf past. De mensen hoeven niet lenig te zijn. Ik geef zachte yoga”, zegt de ervaren yogadocente en mindfulnesstrainer. Wesker heeft bovendien een verpleegkundige achtergrond.
Sportimpuls Meeden neemt de helft van de kosten voor haar rekening voor inwoners van Meeden die zich voor deze 12 lessen aanmelden. Dit betekent dat de deelnemer zelf 48 euro moet bijdragen. Een groep bestaat uit maximaal 12 cursisten.
Aanmelden kan bij Yoga Namaste (06 – 1057 8146, info@yoganamaste.nl, ook voor meer informatie) en bij Sportimpuls Meeden (06 – 2280 2461, robeisio@hotmail.com).