StadsvervoerHS blij met succes eerste maand

HOOGEZAND - Stadsbus HS HOOGEZAND – Na maanden van voorbereiding ging in december StadsvervoerHS van start. Na een maand wordt de balans voorzichtig opgemaakt en het bestuur is tevreden over de voortgang van de voorziening. Bestuurslid en chauffeur Jan van ’t Hoff hoopt dit succes te kunnen continueren.
“Het gaat voor 99 procent goed”, aldus een enthousiaste Van ’t Hoff. “De stadsbus is al tien keer vol geweest. Dat is een beetje dubbel, want het is een beetje verdrietig dat we een aantal keren mensen bij de halte hebben moeten laten staan. Er zijn namelijk acht zitplekken en passagiers mogen – in tegenstelling tot een stadsbus in Groningen – niet staan in onze bus. Dat zorgde voor teleurstelling, maar ik geloof niet dat er een passagier heel boos weggegaan is.” Onder het bestuur en de chauffeurs is de stemming dan ook goed te noemen. In Hoogezand zijn ze dan ook maar wat blij met het behoud van de voorziening. De stadsbus dreigde te verdwijnen, maar door een flinke portie burgerparticipatie rijdt er ieder uur een stadsbus van Sappemeer naar Hoogezand en weer terug. “Vooral vanuit Sappemeer zijn er veel mensen die gebruik maken van de bus om naar het centrum te gaan”, weet Van ’t Hoff.
Verbeterpunten zijn er ook geconstateerd. “Het OV-bureau verlangt meer administratie van de chauffeurs dan ze gewend zijn. Ook dat is een proces en staat op ons lijstje voor verbeteringen. Verder hebben we gehoord dat er vraag is naar een verbinding naar Martenshoek. We hebben de reizigers verteld dat de dienstregeling vastligt en hier tot 15 december van dit jaar niets aan te doen valt. Voor de toekomst willen we ons echter wél hardmaken om de drie winkelcentra te kunnen bereiken met de stadsbus.”
Het bestuur is dan ook voornemens om alle knelpunten voortvarend aan te pakken. Verbeterpunten kunnen gemeld worden bij Lucas Venema door te bellen met 06 – 111 804 47. Verder hebben de passagiers van de stadsbus een briefje met hun naam en adres kunnen invullen en in een bus kunnen doen. Uit de eerste schare klantenbriefjes wordt één naam geselecteerd en die persoon krijgt een waardebon ter waarde van 250 euro. “Eigenlijk zijn er tot dusver alleen maar hoogtepunten!” sluit Van ’t Hoff positief af.