‘Glasincident’ kost WVV deelname aan Protos Weering

WINSCHOTEN – Het was tot dusver zo’n mooi seizoen voor WVV. Een mooie positie in de middenmoot van de eerste klasse, zaalvoetbaltak WMC speelt op het één na hoogste niveau van Nederland en met een derde plaats op het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi opnieuw een prima resultaat. Alleen: daar heeft niemand het over.
Een glasincident na afloop overschaduwt de prestaties. WVV, de club van grandeur en stand, wordt nu gelinkt aan een ordinair incident. De straf: volgend jaar geen deelname aan het prestigieuze zaalvoetbaltoernooi.
“Natuurlijk is er teleurstelling”, laat voorzitter Remko Franzen in een reactie weten. “We hebben opnieuw een mooi resultaat op Protos Weering geboekt en vervolgens is er iets gebeurd wat niet goed te praten valt. Het lijkt erop dat WVV als enige een rol heeft gespeeld en dat heeft me wél verbaasd. Het is voor ons namelijk niet echt te achterhalen wie wat gedaan heeft.
De voorzitter van Protos heeft me gebeld en laten weten dat we volgend jaar zijn uitgesloten van deelname. Die beslissing respecteer ik uiteraard, maar dat wil niet zeggen dat ik het ermee eens ben.”
Volgens Franzen hebben spelers, staf en 99 procent van de ruim 200 aanwezige supporters van WVV zich voorbeeldig gedragen.
“Een paar mensen waren bij een incident in de kantine betrokken en toen is de boel ontploft. Er rolden een aantal mensen met elkaar over de grond en zowel iemand van Hoogeveen als van WVV werd geraakt door glas, waarbij de persoon van Hoogeveen gewond raakte. Er is blijkbaar met glas gegooid, al kan ik me niet voorstellen dat dit opzettelijk is gebeurd. En het is niet aantoonbaar dat dat iemand van ons is geweest. Mocht dat later wel blijken, dan zullen we passende maatregelen nemen als club. Want laat helder zijn dat we dat niet willen.”
Franzen is na de ontstane commotie ‘wel even klaar’ met het zaalvoetbal. “We richten ons nu weer op het veldvoetbal. Het eerste staat er goed op, de contracten met de trainers zijn verlengd en daarom is het zo jammer dat dit al dit mooie overschaduwt.”