Ziggo past zijn netwerk aan; klant moet zenders opnieuw laten zoeken

GRONINGEN - Ziggo REGIO – Op donderdag 22 januari voert Ziggo in Winschoten, Delfzijl , Appingedam, Stadskanaal  en omstreken werkzaamheden uit om zijn netwerk gereed te maken voor de toekomst. Daarmee is het één van de eerste plekken in Nederland waar Ziggo zijn netwerk aanpast. Voor de meeste bewoners betekent dit dat het beeld op zwart komt te staan. De Ziggo abonnee met digitale televisie moet zelf actie ondernemen en eenmalig de zenders opnieuw instellen. Als de zenders daarna automatisch opgezocht zijn, ziet de kijker al direct een uitbreiding van het zenderpakket. Zo zijn er méér zenders in HD-kwaliteit (bijvoorbeeld ARD en ZDF) en álle Nederlandse regionale zenders te zien.
Klanten ontvangen via een brief en e-mail uitgebreide informatie en een stappenplan hoe zij de zenders opnieuw kunnen instellen. Het kan zijn dat mensen hierbij hulp nodig hebben. In het centrum van Winschoten, Bellingwolde, Blijham, Vlagtwedde, Stadskanaal, Musselkanaal, Ter Apel, Nieuw Buinen, Nieuwe en Oude Pekela, Muntendam, Zuidbroek, Appingedam,  Delfzijl  en Scheemda zijn servicepunten van Ziggo waar de klant met vragen terecht kan. Ook bij enkele elektronicawinkels is hulp te verkrijgen.
Klanten die het een kleine moeite vinden hun hulp aan te bieden bij het zoeken van de zenders, hangen een poster voor het raam. Bekende buren kunnen daar dan aanbellen voor hulp. Op die manier helpen bewoners elkaar en kan iedereen weer TV kijken.