De brandweer op bezoek bij SWS De Driesprong!

Elke zesweekse leerperiode sluit basisschool SWS De Driesprong in Vriescheloo af met workshops. Veel van deze workshops worden gegeven door de ouders, die hun talenten delen met de leerlingen. Deze week is het thema vuur. Dinsdagmiddag 27 januari kwam de brandweer van Bellingwedde. Eén van de vaders is bij de brandweer. De kinderen kregen uitleg en demonstraties. Ook mochten ze een brandje blussen en in de brandweerauto zitten.

Elke zesweekse leerperiode sluit basisschool SWS De Driesprong in Vriescheloo af met workshops. Veel van deze workshops worden gegeven door de ouders, die hun talenten delen met de leerlingen. Deze week is het thema vuur. Dinsdagmiddag 27 januari kwam de brandweer van Bellingwedde. Eén van de vaders is bij de brandweer. De kinderen kregen uitleg en demonstraties. Ook mochten ze een brandje blussen en in de brandweerauto zitten.

VRIESCHELOO – Wees gerust, géén brand. En toch was de vrijwillige brandweer vorige week te gast op basisschool SWS De Driesprong in Vriescheloo. Dit in het kader van de workshopweek. Elke zesweekse leerperiode wordt hiermee afgesloten.

De workshops worden in sommige gevallen gegeven door ouders van kinderen van SWS De Driesprong. Zo ook vorige week, waar een van de vaders de brandweerauto in Vriescheloo op het schoolplein parkeerde. Aan animo geen gebrek, want de kinderen vergaapten zich aan het grote voertuig, dat normaliter gebruikt wordt door de vrijwillige brandweer in de gemeente Bellingwedde.

Naast de workshopweek gebeuren er overigens meer bijzondere dingen op SWS De Driesprong. Zo houdt de school de zogenaamde ‘atelierlessen’, waar kinderen van alle leeftijden in groepsverband met elkaar samenwerken. “De oudere kinderen kunnen zo kennis overbrengen op de jongere kinderen”, vertelt ouder Willeke Bergman.