Bikkelen bij eerste editie Blaauwbekmarathon!

BLAUWESTAD - Blauwbekmarathon

BLAUWESTAD – Het was even afwachten hoeveel deelnemers er zouden zijn bij de eerste editie van de Blaauwbekmarathon. Gladheid op de A7 leek roet in het eten te gooien, maar het hardloopfestijn ging gewoon door. Ondanks de kou waren er ruim 200 hardlopers die een marathon of een halve marathon afwerkten. Naast de Blaauwbekmarathon werd er in het kader van de Megamarathondag een spinning marathon gehouden bij sportschool Nico Jager in Winschoten. Beide evenementen zorgden uiteindelijk voor een mooie opbrengst, want nadat burgemeester Pieter Smit een bedrag van ruim 1900 euro presenteerde maakte hij bekend dat de gemeente Oldambt deze opbrengst met 450 euro verhoogde. De opbrengst is bedoeld voor KWF Kankerbestrijding. En de Blaauwbekmarathon? Die werd door Egbert Oosterhoff gewonnen in een tijd van een uur en 48 minuten.

BLAUWESTAD - Blauwbekmarathon