Vierde SJS voetbalquiz groot succes!

STADSKANAAL – Afgelopen zaterdag is alweer de vierde SJS voetbalquiz gehouden. Dit jaar in aanwezigheid van  niemand minder dan Henk “Broezen” de Haan. Henk vermaakte de aanwezigen tussen de diverse ronden door met aanstekelijke verhalen en anekdotes uit zijn eigen voetbalverleden.

Tegen 19.00 uur hadden zich ruim vijftig deelnemers verzameld om hun voetbalkennis te tonen. Drievoudig winnaar Jacob Wilting had vorig jaar al aangekondigd om samen met Niels Haring de vragen te bedenken. In totaal waren er vier rondes van 20 vragen.

Dit jaar was er voor het eerst, naast het individueel klassement, een teamklassement.  In totaal waren er 8 teams. Tijdens de pauzes bracht Niels de aanwezigen op de hoogte van de tussenstanden en de opmerkelijke ontwikkelingen in de stand.

Na 80 vragen waren de echte voetbalkenner boven komen drijven. Het bijzondere was dat na 80 vragen Rene Hut en zoon Jesper Hut gedeeld eerste stonden met 70 goed beantwoorde vragen. Ook de strijd om de derde plaats was een spannende. Arno Sieders, Bert Vloo en Marc vd Aa hadden gezamenlijk 68 punten.

Om de definitieve stand te bepalen moesten de mannen beantwoorden hoeveel toeschouwers in het Wembley stadion kunnen. Het juiste antwoord is 90.000. Voor de strijd tussen vader en zoon bleek Rene het er dichts bij in de buurt te zitten, waarmee Rene de cup mee naar huis mocht nemen.

Bij de teams ging het team van het vierde elftal er met de hoofdprijs vandoor!

De definitieve top vijf zag er al volgt uit:

1  Rene Hut

2  Jesper Hut

3  Bert Vloo

4  Arno Sieders

5  Marc vd AA

Bij de teams zag de top drie er als volgt uit:

1  SJS 4

2  SJS 1

3  Ginger Power