Musselker jeugd zamelt duizenden euro’s in met Zip Your Lip

MUSSEL - Zip your lip

MUSSEL – Een bijzondere actie bij Jeugdsoos De Bun in Mussel. Afgelopen vrijdag deed dominee Wim Kees van Slooten de deur op slot van de soos, waar zestig jongeren zich vrijwillig lieten opsluiten. Dit deden ze in het kader van de actie Zip Your Lip, waarbij er geld wordt ingezameld om de hongersterfte in derde wereldlanden wordt tegengegaan. Om te voelen hoe het is om een dag niet te eten, mochten de tientallen jongens en meiden enkel leven op water en thee zonder suiker. Geen voedsel, zelfs geen sigaretten als tussendoortje. De aanwezige jeugd leerde elkaar beter kennen, onder andere door de speeddate zoals op de foto is te zien.

MUSSEL - Zip your lip

Alle deelnemers waren al enkele weken bezig om geld in te zamelen. Met het verkopen van haardhout en potgrond werden er verschillende initiatieven genomen om de opbrengst te vergroten. “De actie is tot stand gekomen nadat we vanuit de kerk de betrokkenheid onder de jeugd wilden vergroten”, legt Johan van der Wal uit.

Dat lukte, want iedereen deed massaal mee en ook het dorp omarmde het initiatief. Een bericht op Facebook zette verschillende Musselkers aan het werk, want voorafgaand aan de start van de actie werd er nog samen gegeten. Diverse ouders of andere betrokkenen zorgden voor een pan macaroni en na afloop stond er soep en bolletjes klaar, mede dankzij het gulle gebaar van Bakkerij Lekker Brood uit Ter Apelkanaal. Zij schonken geheel belangeloos 120 bolletjes. En de opbrengst na 24 uur niet eten? Die was met bijna 6000 euro uitstekend te noemen!