Themabijeenkomst over ouder worden in De Reensche Compagnie

HOOGEZAND – ‘Ouder worden: Het Zwitserleven Gevoel of een lange winter’. Dit is de titel van een interactieve themabijeenkomst in De Reensche Compagnie in Hoogezand op woensdag 11 maart, georganiseerd door POSO Hoogezand-Sappemeer en Denktank 60+ Noord .

De bijeenkomst start met een lezing van Carry Kappelhof van Denktank 60+ Noord. Deze lezing gaat erover hoe het is ouder te worden: de voorstelling van het ‘grote genieten’ zoals in het ‘Het Zwitserleven Gevoel’ of is het een langdradige akelige periode?

Na een korte pauze worden in kleine groepen gesprekken gevoerd over onderwerpen die uit de lezing naar voren komen. Behalve 50-plussers zijn hiervoor ook leerlingen uit het voortgezet onderwijs en een groep 8 uit het basisonderwijs uitgenodigd.

Ter afsluiting wordt het in de groepjes besprokene samengevat. De bijeenkomst, met een gastoptreden van het koor Internos, duurt van 13.30 tot 16.30 uur.