Tom Knollema goudhaantje bij Scheemda; Veendam 1894 wint derby

WILDERVANK - vv Wildervank Veendam 1894

Overzicht amateurvoetbal

WILDERVANK - vv Wildervank Veendam 1894

REGIO – Daar waar de opmars van SJS gestaag vordert, is SC Scheemda erin geslaagd de eerste overwinning van het seizoen te pakken. Een dag later heeft WVV weer een belangrijke driepunter binnengehaald en heeft Veendam 1894 overtuigd in de derby tegen Wildervank.

Want de zorgen waren en zijn nog altijd groot bij SC Scheemda. De hekkensluiter mocht het op de eigen d’Oosterd opnemen tegen Onstwedder Boys, dat met acht punten eveneens geen al te best seizoen draait. Dankzij drie puntgave treffers van Tom Knollema heeft Scheemda de eerste overwinning van het seizoen te pakken. Harm Visser en Robert de Vries maakten de Onstwedder treffers. In dezelfde klasse is SJS overtuigend uit de winterstop gekomen. Aan de Julianastraat werd SCN met ruime cijfers aan de kant gezet. De mannen van Loewie Piebes wonnen met 4-0, dankzij Johan van Klinken (2x), Gerben Sieders en Ronald Zuidema.

Een dag later mocht WVV aantreden tegen Steenwijk. Op het eigen complex nabij het Stadspark in Winschoten wonnen de mannen van Robert Bos met 3-1 en dat is een mooie opsteker voor de Winschoters na alle perikelen rondom het incident op Protos Weering. De doelpunten werden gemaakt door Gert Nieboer, invaller Martijn Drent en de derde was een strafschop, binnengeschoten door Kevin Wiegman.

Voor Hoogezand is het de komende weken meer naar onderen kijken na de thuisnederlaag tegen Germanicus. Op de eigen Kalckwijk maakte Erwin Smale de enige treffer voor de gasten uit Coevorden, die daardoor in de overgrote middenmoot het gevecht moeten aangaan met de concurrentie. In dezelfde tweede klasse won Noordster in Schoonebeek met 2-4 van fusieclub SVV’04. De Pekelder doelpunten werden gemaakt door Kees Dun, Mark Wever, Casper Boneschansker en Jeroen Jager. De subtop is een mooie plek voor Noordster, dat er voor het tweede jaar op rij een sportief succes van dreigt te maken.

In de derde klasse won laagvlieger Veendam 1894 de derby overtuigend van Wildervank. Aan de Woortmanslaan werd het maar liefst 5-1 voor de geelzwarte Veenkolonialen, dat daarmee uiterst belangrijke punten binnenhengelde. De komende weken tegen VAKO en subtopper FC Lewenborg zijn wederom belangrijk voor Veendam, want het gat met nummer twaalf Heiligerlee is zeven punten. In dezelfde klasse won HSC op bezoek bij Heiligerlee. Het werd 3-1 voor de Hoogezandsters, dankzij Michiel Smit, Jasper Schaank en Mark Brieck. Het talent Martin Koning scoorde voor de Kloosterholtjers.

In Zuidbroek verloor ZNC thuis met 3-1 van Siddeburen. Door de nederlaag is er nu een gat van drie punten tussen de subtop en de combinatieclub. De enige Broekster treffer werd gescoord door Patrick Johannes.

Na het gelijkspel van vorige week tegen hekkensluiter Zwartemeerse Boys is Musselkanaal slecht uit de winterstop gekomen. In de ´Drentse´ derde klasse mocht het aan de eigen Parklaan aantreden tegen vv Protos, bekend van het vermaarde zaalvoetbaltoernooi. Ook deze wedstrijd was niet goed genoeg voor drie punten, want Protos won met het meest minieme verschil van 1-0.

Bij SC Stadskanaal kan de kampioenskar alvast worden klaargezet, want de Knoalsters gaan onbedreigd op de titel af in de vierde klasse. Met slechts één gelijkspel en louter overwinningen kan de kantine al worden versierd. Ook tegen KSC werden de drie punten weer veiliggesteld. Op sportpark Pagedal werd het 4-1, dankzij Robert Oosting, Tristan Rotman en tweemaal Sten Vos.