Benne, Klarissa en Lilit winnen voorronde Nationale Voorleeswedstrijd

VEENDAM - Benne van der Veen voorleeswedstrijd

VEENDAM – Drieëntwintig schoolkampioenen deden dinsdag 17 en woensdag 18 februari mee aan de voorrondes van de Nationale Voorleeswedstrijd van de gemeenten Menterwolde, Pekela en Veendam. Verdeeld over drie voorrondes streden de leerlingen om een plek in de halve finale. VEENDAM - Benne van der Veen voorleeswedstrijd
Tijdens de voorronde mochten de schoolkampioenen op de voorleesstoel een fragment voorlezen uit hun zelfgekozen boek. Benne van der Veen (hier op de foto) van ODBS de Butte in Borgercompagnie won de eerste voorronde op dinsdag 17 februari. Zijn verhaal uit ‘Meester Jaap gaat nooit verloren’ van Jacques Vriens werd door de jury als beste beoordeeld. Op de tweede plaats eindigde Jurek Nugter van CBS de Wegwijzer uit Zuidbroek.
’s Middags won Klarissa Lucan van OBS de Sleutel uit Wildervank. Klarissa las succesvol voor uit ‘Leven van een loser: niet te doen!’ van Jeff Kinney en bleef daarmee Degnet Norder van OBS Burgemeester Verkruisen uit Muntendam voor.
De laatste voorronde op woensdag 18 februari werd gewonnen door Lilit Daniellian van CBS de Parel uit Muntendam. Met het fragment uit ‘100 % Anna’ van Niki Smit wist Lilit de jury voor zich te winnen. Op de tweede plaats eindigde Annika van Hemert van OBS Feiko Clock in Oude Pekela.
Benne, Klarissa en Lilit doen woensdag 11 maart mee aan de halve finale in Bibliotheek Veendam. Zij zullen dan strijden voor een plekje in de provinciale finale in Cultuurcentrum vanBeresteyn op woensdag 15 april.