Jos Tipker

image

De gemeente Vlagtwedde herbergt vermoedelijk geen grotere kindervriend dan Jos Tipker. De beste man heeft acrobatiek haast tot een nieuwe dimensie verheven en timmert dan ook aan de weg als animator op kinderfeestjes, feestweken en familiebijeenkomsten. Niet alleen op dat niveau, maar ook speelde Tipker een rol op de achtergrond bij Circus in ’t Veen, de voorstelling die vele cultuurliefhebbers kon boeien aan de Langeleegte in Veendam.

De Vlagtwedder voegt nu een nieuw project toe aan zijn CV. De internationale afdeling heeft namelijk samen met Santelli een project opgezet om te kijken of er nieuwe manieren zijn om een muziekperformance te maken. De komende weken zal Tipker als deelnemend circusartiest worden gekoppeld aan een muzikant en samen dienen ze een nieuwe act uit te vinden. Een project van formaat. De act wordt op vrijdag 29 mei (ergens op een binnenlocatie) en zaterdag 30 mei (op straat, bij de haven) opgevoerd. De komende periode zullen de circusartiesten en de muzikanten dan ook flink aan de bak moeten om hun unieke project ten uitvoering te brengen. Kortom, de naam Jos Tipker vestigt zich steeds meer in circusland. De lenige twintiger is dan ook met recht het Gronings Goed van deze week.

image