Onderzoek dodelijk ongeval carnavalsoptocht afgerond

TER APEL – De politie heeft het onderzoek naar het dodelijk ongeval tijdens de carnavalsoptocht in Ter Apel afgerond. Bij dit ongeval kwam een 33-jarige vrouw uit Ter Apel om het leven. Vijf mensen raakten gewond. Meerdere getuigen zijn verhoord, evenals de 81-jarige automobilist uit Ter Apel. Het ongeval is vermoedelijk ontstaan door een bedieningsfout van de automobilist. Daardoor is hij de controle over de auto kwijt geraakt. Na het ongeval raakte de man onwel en is voor controle naar het ziekenhuis gebracht. Van het ongeval zijn veel mensen getuige geweest, onder wie een aantal kinderen in de leeftijd vanaf vier jaar. Slachtofferhulp Groningen wil graag met hen in contact komen voor het geval hier hulp geboden is. Tijdens het ongeval is de vader van het slachtoffer (die zelf ook gewond raakte) zijn telefoon krijt. Met deze gsm had hij foto’s gemaakt van ondermeer zijn dochter. Vandaar dat hij zijn toestel graag terugwil. Het gaat om een Samsung Galaxy S3 met zwarte, harde body. Iemand die het (beschadigde) toestel heeft wordt verzocht dit in te leveren bij het politiebureau in Ter Apel.