Top weekend judoka’s Judoschool Oost-Groningen

OOST GRONINGEN - Judoschool EINDHOVEN – Zaterdag 7 maart werd in Eindhoven de Nederlandse Kampioenschap Onder 15 gehouden. Judoschool Oost-Groningen Tan-Ren-Jutsu was hier met 4 judoka’s naar afgereisd.

Isa Heideveld wist met tactisch judo en prima inzet een bronzen medaille te veroveren. Isa wist drie partijen te winnen en na haar verlies partij wist Isa zich op te laden voor een spannende finale wedstrijd die in de golden score werd beslist. Dit was de eerste keer dat een individuele judoka van Judoschool Tan-Ren-Jutsu een prijs wist te winnen tijdens een NK. De Judoclub waar Ronnie Grave de wedstrijdtraining verzorgd bestaat zes jaar en krijgt een steeds grotere wedstrijdgroep. Savannah Luttje en Esmee Vos wisten beide een top 12 plek te veroveren. Mike Oost heeft veel inzet getoond en heeft veel ervaring opgedaan tijdens zijn eerste NK judo. Rik Fissering die bij de wedstrijdgroep traint kwam ver en wist tevens een top 12 plek te veroveren.

Ook in Borger werd tijdens het Hunebedtoernooi om het eremetaal gestreden. Hier werd goud gewonnen door Cindy Oost, Luna Arends en de zusjes Janniek en Heleen Pool. Zilver was er voor Caylan Wering en Erik Pool. Er was brons voor Ronan Nijboer en de gebroeders Olaf en Björn Banus.