Huurders Acantus denken mee over wonen en zorg

VEENDAM – Acantus laat huurders en woningzoekenden in april 2015 meepraten over wonen en zorg. In de vorm van een huurderadviesgroep geven de deelnemers aan Acantus advies over hoe de corporatie in de toekomst aan de woonwensen van zorgvragers kan blijven doen. Dit met het oog op bewoners die steeds langer thuis blijven wonen. Acantus doet vooral een oproep aan huurders en woningzoekenden die al zorg krijgen, in de toekomst zorg nodig denken te hebben en mantelzorgers.
Acantus wil voorbereid zijn op de toekomst en wil daarom weten welke maatregelen genomen moeten worden om aan de woonwensen van huurders te kunnen (blijven) voldoen. Vragen die tijdens de bijeenkomsten aan de orde komen zijn: welke ideeën heeft u over wonen en zorg, welke woonwensen verwacht u in de toekomst te hebben en wat denkt u dat u te wachten staat op het gebied van wonen en zorg.
Huurders en woningzoekenden van Acantus die mee willen praten kunnen zich aanmelden via meepraten@acantus.nl. De eerste bijeenkomst staat gepland op dinsdagavond 7 april aanstaande. De volgende bijeenkomsten zijn op 14 april, 28 april en 19 mei. Alle bijeenkomsten vinden plaats in De Binding in Oude Pekela.
Acantus organiseerde eerder al een adviesgroep over zonnepanelen en een groep over woonlasten. Een huurderadviesgroep bestaat uit ongeveer 10-15 huurders en/of woningzoekenden en wordt per onderwerp ‘opgericht’. Op deze manier krijgen huurders, en soms ook woningzoekenden, van Acantus de kans om incidenteel mee te denken over een bepaald onderwerp. In vier bijeenkomsten komt de huurderadviesgroep bijeen. Samen met een adviseur van de Woonbond komt de huurderadviesgroep tot een advies. Meer informatie staat op de website van Acantus (www.acantus.nl).