Ochtendzwemmers Moekesgat en GroenLinks maken zich zorgen

SELLINGEN - Hendri Meendering SELLINGEN/TER APEL – De reguliere ochtendzwemmers van zwembad Moekesgat maken zich zorgen over de beperkingen van openingstijden. De zwemmers voelen zich door de beperking benadeeld, aangezien er in de communicatie niks is gecommuniceerd, terwijl de zwemmers wel hun abonnementen hebben besteld. De groep krijgt bijval van fractievoorzitter Hendri Meendering van GroenLinks Vlagtwedde. De inwoner van Sellingen vindt dat het college een te gemakkelijke oplossing zoekt door simpelweg te bezuinigen.
De reguliere ochtendzwemmers uitten vorige week hun ongenoegen in een brief naar de gemeenteraad van Vlagtwedde. “De beperking van de openingstijden van het zwembad tot anderhalf uur per ochtend benadeelt ons ernstig”, schrijven de ochtendzwemmers in hun brief. “Logistiek is het niet mogelijk om gemiddeld  vijftig personen binnen anderhalf uur te laten omkleden, zwemmen en douchen. Wij voelen ons misleid bij het bestellen van onze zwemabonnementen in de voorverkoop. In de gemeentelijke publicaties is nooit vermeld dat de openingstijden zijn veranderd.” Fractievoorzitter Hendri Meendering (GroenLinks)sluit zich daarbij aan.
“De gebruikers zijn de dupe”, vindt hij. De partij vraagt zich dan ook af of er alternatieven zijn onderzocht om de kosten van de zwembaden verder naar beneden te brengen. Meendering heeft naar eigen zeggen voorgesteld om over te gaan tot de aanschaf van een systeem van houtkachels, waarbij in de zomer de zwembaden en in de winter de sportzalen zouden worden verwarmd door verbranding van snoeiafval. Meendering pleitte verder voor zonnepalen op de platte daken van de kleedaccommodaties bij de zwembaden. De GroenLinks-fractievoorzitter heeft dan ook schriftelijke vragen gesteld aan het college van de gemeente Vlagtwedde.