Very ‘Eavy viert eerste lustrum

STADSKANAAL – Oldschool-metalfestival Very ‘Eavy in Stadskanaal viert dit jaar het eerste lustrum met een dubbele hoofdact. Zowel Raven als Satan zijn namen waarvan de ware liefhebbers van oldschool heavy metal watertanden. De animo is dan ook groot. Met nog enkele maanden te gaan is meer dan tweederde deel van de kaarten al verkocht. Very ‘Eavy, dat in trek is bij metalliefhebbers uit vele landen, doet op 3 en 4 april zijn naam weer eer aan met dertien bands uit zeven landen.
Organisator Hugo Koch pakt flink uit bij het vijfjarig bestaan van Very ‘Eavy. Op vrijdag 3 april staan er concerten van vier bands op het programma en een dag later betreden negen metalbands het grote podium in sporthal De Spont in Stadskanaal. De zeer geslaagde vierde editie van afgelopen april – met vele honderden bezoekers uit verschillende landen – is voor Koch inspiratie om het eerste lustrum extra groots aan te pakken.
Het Very ‘Eavy festival vindt plaats op vrijdag 3 en zaterdag 4 april 2015 in sporthal De Spont aan het Gandhiplein 4  in Stadskanaal. De deuren gaan vrijdag open om 19.30 en om 20.00 staat de eerste band op het podium. Zaterdag gaan de deuren open om 12.30  en om 13.00 trapt Ear Danger af. Kaarten kosten in de voorverkoop 32,50 euro en zijn geldig voor beide dagen. Ze zijn in de voorverkoop verkrijgbaar via www.veryeavy.nl, bij De Spont in Stadskanaal en bij Big Bad Wolf Records in Leeuwarden, Diskid in Zwolle en Popeye records in Hengelo. Aan de kassa tijdens het festival is de toegangsprijs 37,50 euro.