Wethouder Van der Tuin lanceert Afvalapp ter ondersteuning afvalproef Blijham

BLIJHAM – Vanaf 24 maart kunnen inwoners van Bellingwedde gebruik maken van de Afvalapp van Omrin. Met deze applicatie hebben gebruikers van smartphones altijd en overal de beschikking over actuele informatie over de afvalinzameling. De Afvalapp is speciaal ontwikkeld om inwoners van Blijham te ondersteunen tijdens de afvalproef ‘Zuiver inzamelen’. Dinsdag 24 maart lanceert wethouder Lea van der Tuin de app tijdens een informatiebijeenkomst over de proef.

Vanaf 7 april start de afvalproef ‘Zuiver inzamelen’ in Blijham en omstreken. In deze proef wordt gekeken of het minder vaak legen van de grijze container resulteert in minder restafval. Om de betreffende inwoners tijdens de proef extra service en ondersteuning te bieden, heeft de gemeente de Afvalapp laten ontwikkelen. Met de Afvalapp hoeven inwoners straks nooit meer een ophaaldag te missen en ontvangen zij tips en trucs voor het beter scheiden van afval. De Afvalapp is straks te vinden in de appstore en bruikbaar voor alle inwoners.

Informatieavond
Om de inwoners van Blijham en omstreken te informeren, organiseert de gemeente dinsdag 24 maart om 19.30 uur een informatieavond in Het Oude Wapen in Blijham. Tijdens deze avond geeft de gemeente samen met Omrin, het bedrijf dat de afvalinzameling in Bellingwedde verzorgt, uitleg over de afvalproef. Daarnaast zal wethouder Lea van der Tuin de Afvalapp lanceren. Alle betrokken inwoners en overig geïnteresseerden zijn van harte welkom.