Christina Lindeman werkt aan stabiele toekomst SC Scheemda

Christina Lindeman - voorzitter SC Scheemda

SCHEEMDA – Het besluit van de leden om het prestatieve team van SC Scheemda nog enkel op de zaterdag te laten voetballen heeft wel wat stof doen opwaaien. Toch laat voorzitter Christina Lindeman zich niet ontmoedigen en gaat ze samen met het bestuur door om de toekomst van de club vorm te geven. De vrouwelijke preses in het mannenbolwerk ziet voldoende uitdagingen om de vereniging de komende jaren met hart en ziel te leiden.Christina Lindeman - voorzitter SC Scheemda

Want het zijn de afgelopen jaren tumultueuze jaren geweest. Voorzitter Lindeman wil liever de blik naar voren gericht houden, want het besluit van de leden om de zaterdag tot dé voetbaldag te verheffen heeft voor de gebruikelijke emoties gezorgd bij met name de oudere leden. Er waren de nodige mutaties, maar het bestuur van SC Scheemda denkt hiermee de continuïteit voor de langere termijn te garanderen. “Zoiets doe je voor de toekomst”, vertelt ze. “De afgelopen jaren waren qua aantallen voor zaterdag en zondag vrij moeilijk om beide prestatieve teams in stand te houden. Als iedereen gezond zou zijn zou het misschien kunnen, maar dat is in het voetbal niet altijd het geval. En daar zijn we niet de enige in.” Ondanks het feit dat het eerste elftal op de zaterdag dreigt te degraderen naar de vierde klasse, denkt Lindeman de toekomst zonnig tegemoet te zien. “We zijn gezegend met een goede jeugdafdeling”, vervolgt ze. “Er komen een aantal talenten aan en voor de oudere teams hebben we combinatieteams met Westerlee. Bij de B- en A-junioren hadden zij erg weinig en ook wij zaten krap. Op deze manier kunnen we elkaar mooi versterken. Het is voor zowel hun als ons te hopen dat er een aantal talenten doorstromen, beide verenigingen kunnen er van profiteren.”

Mannenbolwerk

Als voorzitter houdt Christina Lindeman zich het liefst bezig met de toekomst van de club. Voor haar geen grote tactische bespiegelingen, want deze schoenmaker houdt zich het liefst bij haar leest. “Het voetbalgedeelte is voor de trainer”, lacht ze. “Je moet weten wat je kwantiteiten en je kwaliteiten zijn. Hoe ik voorzitter ben geworden? Tja, daar rol je gewoon in. En met plezier, want het is erg leuk om iets voor deze mooie vereniging te betekenen. We doen het gewoon samen.” Het functioneren in het voetbalwereldje, dat toch een mannenbolwerk is, bevalt haar goed. “Vanuit mijn werk ben ik gewend aan een mannenwereld. Het wordt ook door de huidige tijd gestimuleerd om dames in bepaalde posities neer te zetten. Je moet gewoon de beide benen op de grond houden en dan draai je gewoon goed mee.”

De voetbaltak is Lindeman dan ook niet vreemd. Zelf droeg ze ooit het oranjewitte tenue van buurman Westerlee en langzaamaan werd ze ‘opgeslokt’ door het voetbal. Lindeman is dan ook met plezier voorzitter van SC Scheemda. “We zijn met elkaar met een bepaalde doelstelling bezig en daar willen we naartoe werken”,stelt ze. “Die k lus wil ik afmaken en dan is het niet goed om halverwege te zeggen: ik stop ermee. Bovendien is Scheemda gewoon een mooie club en zet ik me daar graag voor in. Tot dusver bevalt het heel goed en gaan we met elkaar door op de ingeslagen weg.”