Open NK Beach Soccer hoopt op 70 aanmeldingen

image

BLAUWESTAD – Een maand geleden was de verwachting dat het recordaantal van 42 aanmeldingen in 2014 snel binnen handbereik zou zijn. Inmiddels is de organisatie nog maar twee aanmeldingen verwijderd van dit record en rijst de vraag waar de teller voor de Open N.K. Beach Soccer gaat eindigen. ‘Hopelijk pas bij een stuk of 70!’, aldus voorzitter van Beach Soccer Blauwestad Mick Zuurman.

De organisatie is druk doende om vertegenwoordigende teams uit alle provincies van het land te trekken. Op dit moment zijn er teams uit Groningen, Friesland, Drenthe, Gelderland en Zuid-Holland aanwezig bij de zesde editie van het kampioenschap. Zeer waarschijnlijk komt Overijssel daar binnenkort nog bij. ‘Wanneer je als organisatie de titel N.K. wilt dragen moet je er alles aan doen om zoveel mogelijk provincies vertegenwoordigd te krijgen. Niemand zit te wachten op een N.K. met slechts teams uit de noordelijke provincies, wij in ieder geval niet.’ Ook Duitse teams kunnen een gooi naar de titel doen, aangezien het een open kampioenschap betreft.

Na het succes in 2014 is ook in 2015 het kampioenschap voor G-voetballers toegevoegd. Dit jaar kan er gestreden worden in maar liefst drie verschillende G-klasses, te weten: G-senioren, junioren A en B en pupillen G-voetbal. De aanmeldingen voor deze klasse blijven op dit moment achter, maar in samenwerking met Kids United is sinds kort een plan opgezet om het tij te doen keren. ‘We hebben goede contacten met Onno Kukler, oprichter van de G-afdeling van FC Groningen. Dat we gebruik mogen maken van zijn expertise binnen dit voor ons onbekende gebied is fantastisch, daar zijn we hem zeer dankbaar voor’.

image

Naast de vooruitgang in kwantiteit zet de organisatie in de voorbereiding vol in op de kwaliteit van het kampioenschap. ‘In 2014 is de overgang naar de organisatie van de N.K. vrij plotseling op ons pad gekomen. We hebben toen onvoldoende kunnen schakelen om de randvoorwaarden op niveau te krijgen, die achterstand wordt dit jaar meer dan overbrugd.’ De deelnemende teams worden onder andere de gelegenheid geboden om na het toernooi onder het genot van wat versnaperingen en live muziek na te praten over het kampioenschap. Ook wordt de gebruikelijke E.H.B.O. afdeling uitgebreid met een fysiotherapeute van MuscleMove Groningen, die de deelnemers tijdens het toernooi behandelingen en advies aanbiedt.

Inschrijven voor het kampioenschap kan tot 10 juni. Er is bewust voor deze datum gekozen, opdat zo geïnteresseerden ruim de tijd krijgen om te beslissen tot deelname. Waar de teller qua aanmeldingen uiteindelijk blijft steken is nog maar de vraag. ‘Maar organisatorisch zijn wij in staat om 150 teams te herbergen. Hoe meer zielen hoe meer vreugd!’