Wildervank viert 85-jarig jubileum met groots feest

Commissie vv Wildervank

WILDERVANK – Het gaat goed met voetbalvereniging Wildervank. De club bestaat dit jaar 85 jaar en dat wordt op zaterdag 4 april gevierd met een bijzonder jubileumfeest. ’s Middags is het namelijk tijd voor Familie- en Burendag, bedoeld voor zowel leden als niet-leden. De jubileumcommissie, waar bestuurslid Joop Toren onderdeel van uitmaakt, kijkt uit naar de veelzijdige dag.Commissie vv Wildervank

Want er staat namelijk veel te gebeuren op het complex aan de Woortmanslaan in Wildervank. Overdag is het tijd voor de ING Familie- en Burendag. De voetbalvereniging heeft namelijk een pitch van ING gewonnen waaruit een mooie sponsorpakket ter waarde van 75.000 euro is uitgerold. Dat bedrag wordt overigens over een aantal jaren uitgesmeerd. Tijdens het jubileum krijgt ING als hoofdsponsor dan ook een prominente plek met de ING Familie- en Burendag. Op die dag zijn leden, oud-leden, sponsoren, donateurs, vrijwilligers en genodigden van harte welkom. ’s Middag is het tijd voor Voetbal City, waar kabouters tot en met B-junioren van de vereniging zich kunnen uitleven. Wildervank verwelkomt daarmee tien voetbalattracties van Voetbalstad Almere. Verder is er naast voetbal een plek gecreeërd voor popcorn- en suikerspinkraampjes. Ook is er een verloting en als klap op de vuurpijl is er de wedstrijd ‘Oud Wildervank – Oud SC Veendam’ georganiseerd. “Voor Wildervank is dit een combinatie van oud-spelers van Wildervank zaterdag én zondag”, weet Joop Toren. “Het wordt echt een leuke wedstrijd, want er doen verschillende helden van weleer mee. Doelman Richard Vennema, Gerard Wiekens, Armand MacAndrew, Rudy Metz, Henk de Haan, Paolo Assorgia, Arjan Blaauw en Rob MacDonald. Misschien komt Jan Korte ook nog. En ze vinden het leuk hoor, want ik heb begrepen dat MacAndrew er speciaal voor in training is gegaan…”

Toren voelt zich op zijn plek bij Wildervank, die hij omschrijft als een ‘warme familieclub’. “Ik loop hier nu sinds een jaar of acht rond en heb deze club leren kennen als een hechte vereniging”, vertelt hij. “De één gaat naar de kerk, wij gaan naar vv Wildervank, haha. Dat is eigenlijk bij toeval ontstaan. Goos Boers, ‘mister vv Wildervank’, heeft me terloops eens gevraagd en zo is het ontstaan. Sinds een aantal jaren zit ik nu in het bestuur en dat gaat heel goed. Mijn dochter Suzanne is voorzitter en we beleven er veel plezier aan. Het mooiste vind ik wanneer ik op zaterdagmorgen op het voetbalveld kom en alle pupillen en hun ouders zoveel plezier zie hebben. Dank denk ik: ‘ja, dáár doe je het allemaal voor’. Prachtig.” Vandaar dat Toren samen met enkele bevlogen leden van Wildervank de jubileumcommissie vormt. Hij doet dat namelijk niet alleen, want ook Roelof Kaspers, Carola Bruurs, Bert Deekens, Bert Werksma, Nico van der Vorm en Jacob Kuipers zetten zich met hart en ziel in voor deze jubileumdag. “We doen het écht samen” benadrukt Toren. “Zo heeft onze Pennenridder Jacob Kuipers een prachtig programmaboekje gemaakt waarbij bijvoorbeeld oud-leden of oud-bestuursleden hun mening geven over de vereniging. Dat gebeurt ongecensureerd en dat wordt écht heel leuk. Na die tijd komen deze interviews ook op de website Parkstad Veendam.”

Besloten

Na de openbare Familie- en Burendag is er ’s avonds tijd voor het grote feest van de club. Dat feest is besloten, bedoeld voor leden, sponsoren, donateurs en vrijwilligers, die zich verbonden voelen met Wildervank en daar graag bij willen zijn. De live muziek wordt verzorgd door DJ Peter Mans en ook Knoalster René Becker treedt die avond op. De kaartverkoop voor deze avond is ondertussen al gestart en er zijn zo’n honderd kaarten verkocht. “We organiseren die avond gezamenlijk met de Vrienden van Wildervank”, weet Toren. “We gaan tot één uur ’s nachts feestvieren, we hebben immers rekening te houden met de buren. Maar we willen er wel een feest van maken wat ons nog lang zal heugen, haha. We proberen de overlast wel zoveel mogelijk te beperken. Waar we op rekenen? Nou, wanneer er tijdens de avond zo’n 250 mensen aanwezig zijn en het heel gezellig is, is voor ons het feest geslaagd. De kaartverkoop hebben we gedaan zodat we kunnen inschatten wie er allemaal komen.”

Ook na het vieren van het 85-jarig jubileum blijft de vereniging niet in het verleden hangen, maar wil het juist vooruit. “We zijn een grote dorpsclub en streven er toch naar om op een behoorlijk niveau te spelen”, weet Toren. “Dat doen we zonder te betalen, bijna alle eerste elftalspelers komen uit Wildervank zelf. Wel zijn we druk bezig de jeugdafdeling naar een hoger plan te tillen. Onze jeugd speelt bijna allemaal Hoofdklasse en daar zijn we erg trots op. Dat succes willen we continueren.”

Voordat het zover is, is het eerst tijd voor de grote dag. Op zaterdag 4 april is er zoals gezegd voldoende te beleven in Wildervank. ’s Middags de ING Familie- en Burendag met als afsluiter de wedstrijd Oud Wildervank – Oud SC Veendam. ’s Avonds de besloten feestavond vanaf 18.30 uur. Meer informatie: www.vvwildervank.nl.