Bijna 100 schoolkinderen bij Junior Dictee Winkler Prins

VEENDAM - WP Junior Dictee VEENDAM – Afgelopen vrijdag was de twaalfde editie van het Winkler Prins Junior Dictee, georganiseerd door de Lions Club Veendam. In de kantine van Winkler Prins zaten bijna 100 schoolkinderen uit groep 7 en 8 van het basisonderwijs en de eerste klas van het voortgezet onderwijs. Ze streden om de prijzen door de opgelezen tekst zo foutloos mogelijk op te schrijven. Jou(w) met of zonder w? Tweede Kamer met of zonder hoofdletters? Iedereen deed zijn best om in de top 3 te eindigen. Tijdens het nakijken van alle documenten gingen de kinderen swingen in de gymzaal, onder leiding van een instructrice van Oxygym. Bij de prijsuitreiking kregen de nummers 1, 2 en 3 per categorie een trofee. Uiteindelijk ging het team ‘Invalide Eenhoorn’ uit de brugklas er met de wisselbokaal vandoor.

Uitslag Winkler Prins Junior Dictee 2015

Groep 7

1. Esmee Douma, De Braskörf – 10 fout

2. Esmée Veldhuis, De Braskörf – 12 fout

3. Mieszko IJspeert, Mgr Bekkerschool – 12 fout

Groep 8

1. Kim Vos, Verkruisenschool – 6 fout

2. Emiel de Vries, Verkruisenschool – 6 fout

3. Jaimy Hoving, Verkruisenschool – 8 fout

Brugklas

1. Melissa Pinar, WP V1G – 4 fout

2. Lauri Stevens, WP V1G – 4 fout

3. Elke Bustin, WP V1G – 6 fout

Team winnaars

1. Brugklas V1G
team Invalide Eenhoorn        gemiddeld 6,8 fout

2. Verkruisenschool
team Verkruisjes groep 8      gemiddeld 10,8 fout

3. Groen van Prinstererschool
groep 7                                   gemiddeld 14,4 fout