Pekelpop rocks in ‘Ons Stee’

Pekelpop OUDE PEKELA – Afgelopen zaterdag hebben jongerencentrum “Ons Stee” en stichting Pekelpop gezamenlijk een muziekavond georganiseerd. Pekelpop wist een drietal topbands uit de regio te boeken en “Ons Stee” bleek een meer dan geschikte locatie voor een dergelijk evenement.

“Ten Years Today”, “Corvus” en “Ministry of Mudd”, alle drie uit de stad Groningen, zorgden voor een zeer geslaagde avond voor de circa 45 nieuwsgierige muziekliefhebbers. “Voor een eerste try-out helemaal geen gekke opkomst”, aldus Pekelpop-voorzitter Arthur Vroomans, “De sfeer en de gezelligheid zaten er goed in en de avond is vlekkeloos verlopen. We gaan zeker ons best doen om vaker wat te organiseren op deze prachtige locatie.”

De aftrap werd gegeven door het Groningse powertrio “Ten Years Today”. Deze jongens hebben onlangs hun single “Allright” gepresenteerd in een volgepakte editie van Downstage Concerts in de Vera te Groningen. Een aanstekende mix van rock’ n roll, funky grooves en bij tijd en wijle gevoelige intermezzo’s zorgde voor een passend begin van de avond.

Het eveneens uit Groningen afkomstige “Corvus” beklom het podium als tweede act van de avond. Dit vijftal wist met aanstekelijk enthousiasme het publiek in beweging te krijgen met een vette cross-over-mix van metal, rap, hardcore en rock. De energie en de volle overgave waarmee deze band hun set speelde zorgden ervoor dat de zaal flink los ging.

Hekkensluiter van de avond is “Ministry of Mudd”. Dit alternatieve rock powertrio uit Groningen weet een vet stonerrock geluid te combineren met blues en funkinvloeden. Met zichtbaar plezier weet deze doorgewinterde band een groot gedeelte van de aanwezige bezoekers de dansvloer op te krijgen.