D66 Zuidoost Groningen trots op Statenlid Bianca Kruize

SELLINGEN – Bianca Kruize (45) uit Sellingen is vorige week officieel geïnstalleerd als lid van de Provinciale Staten. Met een aantal van meer van 4.250 stemmen heeft zij haar eigen zetel veilig gesteld en daarmee Zuidoost Groningen voor D66 op de kaart gezet. “Een dijk van een prestatie en fantastisch dat nu ook Zuidoost Groningen voor het eerst een D66 stem heeft in Provinciale Staten”, aldus afdelingsvoorzitter Remco van Suchtelen. “We hebben tijdens de gemeenteraadsverkiezingen in 2014 hard gewerkt om, naast Stadskanaal, ook Vlagtwedde aan boord te krijgen en dat is uiteindelijk gelukt. En nu een D66 Statenlid uit onze regio is loon naar hard werken en daar ben ik ontzettend blij mee en bedank de kiezers voor het vertrouwen in Bianca. Ze is het echt waard en dat zal onze regio ook zeker gaan merken”.
Bianca Kruize is zeker niet nieuw in de politiek maar heeft die altijd van een andere kant bekeken. Ze heeft jaren lang op verschillende plaatsen in de wereld op Nederlandse Ambassades in het buitenland gewerkt. Daarnaast vervulde ze een aantal staffuncties voor het Ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag en was in Albanië en voormalig Joegoslavië tijdens de vredesonderhandelingen met de OVSE. “Je kunt dus moeilijk zeggen dat Bianca een groentje is”, zegt de trotse voorzitter.
Kruize is daar zelf veel bescheidener in. “Sinds ik, samen met mijn partner, in Sellingen ben komen wonen, ben ik van deze regio gaan houden. Het is een combinatie van rust, natuur, weidsheid en schoonheid gecombineerd met een bedrijvigheid die veel te weinig bekend is. Neem nu een bedrijf als Hulst Worsten in Vlagtwedde. Weten we eigenlijk wel dat dit een internationaal bedrijf is. Of de SealteQ groep in Stadskanaal. En zo zijn er vele meer. Ik wil dit soort bedrijven in staat stellen om hun werk optimaal te doen; door grensoverschrijdend te werken en daarmee het creëren van werkgelegenheid. En kijken hoe we de vaak vele en lastige regeltjes kunnen verminderen en op de juiste plekken ondersteunen waar dat nodig is. Bijvoorbeeld door het beroepsonderwijs daarmee direct te verbinden”.
“Waar ik me voor wil inzetten is dat de inwoners van de hele provincie Groningen – juist ook in de regio’s – datgene voor elkaar krijgen wat nodig is. Daarvoor is het belangrijk te luisteren naar wat de mensen beweegt, dat kunnen zij zelf het best aangeven. Om er vervolgens iets mee te doen is duidelijkheid en daadkracht nodig. In onze regio heeft meer dan 50% van de gezinnen een gezamenlijk inkomen onder de €34.000, -. Dat is voor mij een punt van grote zorg en dit verander je niet door bijvoorbeeld huursubsidies. Dat verander je alleen door zelfbewust te weten wat je hebt te bieden en die kracht gezamenlijk te gebruiken, in de regio, in de hele provincie, over alle grenzen heen”.