Grote Rekendag op OBS Beukenlaan

WINSCHOTEN - Grote Rekendag OBS Beukenlaan WINSCHOTEN – OBS Beukenlaan heeft dit jaar met veel plezier meegedaan aan de Grote Rekendag. Het thema van de Grote Rekendag was dit jaar “Meetkunde uit de kunst in de klas”. De Grote Rekendag is een landelijke rekendag die elk jaar wordt gehouden. Kinderen zijn dan de hele ochtend bezig met ruimtelijk rekenen, meten en meetkunde. Het was een superleuke dag en alle leerlingen hebben weer heel veel geleerd!
In de groepen 1 en 2 ging het over meetkundekunst; patronen en reeksen afmaken. De groepen 3 en 4 stonden in het teken van het maken van keerkunst; spiegelen en symmetrie. In de groepen 5 en 6 ging het ook over patronen, spiegelen en symmetrie maar nu werd dit gedaan aan de hand van ‘de patronenontwerper’ De groepen 7 en 8 hebben van alles gedaan op het gebied van perspectief.
Als gezamenlijke start hadden alle groepen dit jaar een levend kunstwerk gemaakt. Sommige groepen hadden met kinderen een vorm gemaakt, groep 1 had bijvoorbeeld een driehoek gemaakt van kinderen. In andere groepen hadden alle leerlingen een gekleurd vel vast waardoor een kunstwerk ontstond  – groep 5 had op die manier een vlinder gemaakt -  ook zijn er kunstwerken gemaakt met perspectief. Foto’s van al deze kunstwerken zijn te vinden op de site van de OBS Beukenlaan. www.obsbeukenlaan.nl