Kledingbank Maxima heeft een nieuwe voorzitter

VEENDAM – Per 1 april zal Gherie ter Steege de functie van voorzitter van kledingbank Maxima in Veendam/Menterwolde overnemen van Erika Dragt. De scheidend voorzitter kijkt met voldoening terug op de anderhalf jaar dat het modehuis-voor-minima bestaat. ‘Vanuit een onzekere start is onze winkel nu een groot succes, niet alleen qua hoeveelheid klanten maar ook qua uitstraling’, stelt ze vast. Opvolgster Gherie ter Steege (voormalig wethouder sociale sector in Menterwolde) is blij met de benoeming van voorzitter en ziet volop mogelijkheden voor verdere groei en innovatie van de kledingbank. ‘Ik stap in deze rol, zowel met mijn gevoel als met mijn verstand’.  Ter Steege verwacht dat kledingbanken en andere vormen van solidariteit de komende tijd hard nodig zullen blijven. ‘Met  de economie gaat het beter, maar met de minimuminkomens niet. Als ik iets kan organiseren om het welzijn van anderen te verbeteren, dan doe ik dat’, zegt zij.
Kledingbank Maxima Veendam is in korte tijd uitgegroeid tot een geoliede organisatie met een 7-koppig bestuur en 30 medewerkers (allen vrijwilligers) die per seizoen zo’n 700 klanten bedienen.