Zwendelaar vraagt donaties onder de naam Winkler Prins

VEENDAM – Bij de scholengemeenschap Winkler Prins zijn meldingen binnen gekomen van inwoners uit Veendam, die bezoek hebben gehad van een jongeman aan de deur, die zich uitgeeft als leerling van Winkler Prins. Hij zegt geld in te zamelen voor de voedselbank Groningen. De jongen heeft een brief bij zich in de huisstijl van Winkler Prins en noemt daarin ook namen van docenten die verbonden zijn aan de school.
De Winkler Prins bedenkt geen acties waarbij leerlingen langs de deuren worden gestuurd. Voor de kerstdagen organiseert de school vaak een inzamelingsactie voor de voedselbank en kunnen leerlingen etenswaren doneren op speciale plekken binnen de school.
Er is inmiddels melding gedaan bij de politie. Mochten meer mensen bezoek hebben gehad van de jongen of aanvullende informatie hebben, dan mag er contact opgenomen worden met de politie van Veendam.