Jan Starke

VEENDAM - Lancering recreatiekrant

Wethouder Henk-Jan Schmaal van de gemeente Veendam heeft donderdag 2 april in de aanwezigheid van diverse toeristische ondernemers en organisatoren uit de Veenkoloniƫn de nieuwe editie van de gratis recreatiekrant voor de Veenkoloniƫn ontvangen. Hij ontving deze uit handen van Jan Starke, directeur van het Huis voor de Kunst in Veendam. Deze schreef, op uitnodiging van de VVV, dit jaar het voorwoord voor de krant. Dit vanwege zijn inzet om Veendam landelijk en internationaal op de kaart te zetten. Onder andere via de samenwerking met het Veenkoloniaal Symfonie Orkest waarmee ze jaarlijks een reeks van VEENDAM - Lancering recreatiekrant kamermuziekconcerten organiseren. Op 12 april zal het laatste concert van dit seizoen plaatshebben in het sfeervolle Huis voor de Kunst waar ook de uitreiking van de recreatiekrant plaats vond.
Jan Starke sprak voorafgaand aan de uitreiking over de parels van Veendam en de kracht van samenwerking bij de organisatie van evenementen in de regio. Teneinde elkaar te versterken. Wethouder Henk Jan Schmaal beaamde dit en riep de aanwezigen op om vooral het contact met elkaar op te zoeken, samen te werken en door te verwijzen naar elkaar. De gratis verkrijgbare krant is vervaardigd door Sense Communicatie, in een tabloid-formaat met een oplage van 15.000 stuks. Inmiddels is de krant verkrijgbaar bij de VVV in Veendam en bij diverse toeristische punten in Groningen en Drenthe.