Achtste Meeden Beweegt in teken van historie van dorp Meeden

MEEDEN – De 8e editie van Meeden Beweegt, van maandag 20 tot en met vrijdag 24 april, staat in het teken van de historie van het dorp Meeden. Vrijwilligers van de Historische Kring Menterwolde staan elke dag op één of meerdere plekken in het dorp om daarover minder bekende historische feiten te vertellen. De Werkgroep Meeden Beweegt kiest als organisator jaarlijks een thema. Eerder waren dat onder meer flora en fauna, sport, speciale verzamelingen en kunst.


Deelnemers – wandelaars, fietsers, joggers, skateboarders et cetera – vertrekken elke avond vanaf 18.30 uur vanaf het dorpshuisplein. Ze leggen dagelijks een route af van 5 tot 7,5 kilometer. "De geschiedenis van de kerk kunnen de mensen wel ergens vinden, maar de Historische Kring Menterwolde komt juist met niet of minder bekende historische feiten. Dat wordt verrassend voor de deelnemers", zegt medeorganisator Markus Ploeger.
Ploeger rekent op 100 tot 120 deelnemers. "Ze kunnen gratis meedoen en krijgen ook een herinnering van ons mee naar huis."
De Werkgroep Meeden Beweegt geeft het stokje van dit wandel- en fietsevenement na de 8e editie over aan de Dorpsraadcoöperatie Meeden en diverse (sport)verenigingen uit het dorp. Ploeger: "Er moet nieuw en jong bloed komen in de organisatie. Mensen met andere ideeën. Bewegen is zo goed dat we Meeden Beweegt wel willen voortzetten."