Geplante ginkgo staat voor langdurige vriendschap

SCHEEMDA - Vriendschapsboom Oldambt en Leer WINSCHOTEN РOp initiatief van de Graaf Adolf Loge te Winschoten en de Fresenia Loge te Jever (Landkreis Friesland) hebben de burgemeesters van beide gemeenten, Pieter Smit van Oldambt en Jan Edo Albers van Jever, een ginkgo bibola-boom geplant op het Burgemeester Schönfeldplein te Winschoten.

Beide loges onderhouden reeds lange tijd intensieve contacten en hebben nu -70 jaar na de oorlog- gemeend hun vriendschapsbanden te onderstrepen middels het planten van een eeuwigdurende vriendschapsboom, de ginkgo, die staat voor een lang leven en tijdloosheid.

Onder het toezicht van 40 Nederlandse en Duitse Odd Fellows hebben beide burgemeesters bijgestaan door wethouder Ricky van den Aker van Oldambt, voorzittend meester van de Graaf Adolf Loge Wim Soenveld, Obermeister van de Fresenia Loge Ottmar Kasdorf en organisator Aart Hoberg al spittende zich goed van hun taak gekweten. Aansluitend de boomplantactie vond in het logegebouw te Winschoten een gezamenlijke zitting plaats met een gezellige nazit.

Wim Soenveld, Ottmar Kasdorf, Aart Hoberg, Pieter Smit, Jan Edo Albers en Ricky van den Aker verrichten het zware karwei voor het logegebouw.