Burgemeester Kompier opent tentoonstelling bevrijding Ter Apel

TER APEL - Opening expositie

TER APEL – Op 11 april was het zeventig jaar geleden dat Ter Apel is bevrijd van de Duitse bezetter. De eerste Poolse Pantserdivisie onder leiding van generaal Stanislaw Maczek bevrijdde Ter Apel en omstreken. Dit is afgelopen zaterdag herdacht door de opening van een tentoonstelling in de Gereformeerde Kerk in Ter Apel. Burgemeester Leontien Kompier verrichtte de openingshandeling door het doorknippen van een prikkeldraadversperring. “Prikkeldraad is het symbool van opgesloten zijn en voelen. Daarom vragen wij haar om met deze handeling ons het vrijheidsgevoel terug te geven”, aldus Gerard Gerdes van de werkgroep Ter Apel 70 jaar vrij. De tentoonstelling is in de week van 11 t/m 18 april alle dagen geopend van 10.00 tot 17.00 uur en de toegang is gratis.TER APEL - Opening expositie