Burgemeester Leontien Kompier nodigt Ferry Mingelen uit

TER APEL – Toen Ferry Mingelen gisteravond bij het tv-programma Pauw enkele uitspraken deed over Appingedam, waar hij Ter Apel bedoelde, ontstond er flinke commotie op Twitter. Dat was koren op de molen van burgemeester Leontien Kompier van de gemeente Vlagtwedde, die aangaf dat Mingelen van harte welkom is in Ter Apel.

“Je zou altijd zien dat zo’n opvangcentrum ergens in Appingdam zit, in zo’n streek waar niemand eigenlijk wil zijn, behalve als je asielzoeker bent”, liet Mingelen gisteravond in Pauw weten. Hij liet daarna tegenover RTV Noord weten dat hij niet Appingedam bedoelde, maar Ter Apel.

Daarop greep burgemeester Leontien Kompier naar de telefoon en verstuurde de volgende tweet: ‘Ferry Mingelen, van harte welkom in Ter Apel, mooie Citttaslow in Westerwolde!#pauw’. Kompier liet vanmorgen weten dat Mingelen ten allen tijde welkom is. “Ik laat hem met alle plezier deze mooie gemeente en het prachtige Westerwolde zien. Het is hier namelijk weldegelijk erg goed wonen”, aldus Kompier. De burgemeester van de gemeente Vlagtwedde noemt het ‘ontwetendheid’ van Mingelen.

Het is onbekend of Mingelen gebruik zal maken van het aanbod. Aan de gastvrijheid van Vlagtwedde zal het in elk geval niet liggen, zo benadrukte Kompier.