Burgemeesters Oldambt en Delfzijl tekenen tegen kernwapens

WINSCHOTEN – Twee Groningse burgemeesters, Pieter Smit van Oldambt en Emme Groot van Delfzijl, zetten vandaag hun handtekening onder een burgerinitiatief van vredesbeweging PAX om te komen tot een nationaal verbod op kernwapens. Diverse collega-burgemeesters gingen hen al voor. Op www.tekentegenkernwapens.nl staat de teller voor het burgerinitiatief inmiddels op ruim 30.000. Bij 40.000 handtekeningen wordt een nationaal verbod op kernwapens in de Tweede Kamer besproken.

Burgemeesters Smit en Groot zouden 31 maart al tekenen, maar de storm en daaruit volgende spoorwegstremmingen maakte het voor de mensen van PAX onmogelijk beide gemeenten te bereiken. Al 115 landen hebben kernwapens verboden. Nederland kan zich met een nationaal verbod bij deze meerderheid van landen aansluiten.