Eerste openluchtbioscoop in Blauwestad

BLAUWESTAD – Blauwestad krijgt een tijdelijke Drijf-In Bioscoop. Tijdens het WaterWeekend Blauwestad kunnen filmliefhebbers vanaf het water in de openlucht films komen kijken. De films zijn gratis toegankelijk en worden in het kader van tien jaar Blauwestad door het projectbureau aangeboden.

Er komt een groot scherm aan de overkant van het terras van brasserie De Bottelier aan het Redersplein. Op het water is er plek voor kleine boten. Ook is het mogelijk om de films vanaf het terras en de trap van de blauwe uitkijktoren te bekijken. De films gaan elke avond rond 21.45 uur van start, pas als het buiten goed donker is.

De eerste film op vrijdag 15 mei is Intouchables. Dit is een Franse feelgoodmovie uit 2011. De film vertelt het waargebeurde verhaal van een verlamde rijke zakenman die bevriend raakt met zijn verzorger. Voorafgaand aan de film is er live muziek van Swinder, een Groningse band  bekend van liedjes Noar Stad en Twijde Hans. Na afloop van de film kan er gedanst worden op de muziek van DJ Viccc.

Op zaterdagavond 16 mei wordt de film The Grand Budapest Hotel vertoond. Dit is een komisch drama uit 2014 over de avonturen van de eigenaardige hotelmanager Gustave en een jonge portier. The Grand Budapest Hotel speelt zich af in het Oost-Europa van de jaren dertig van de vorige eeuw.