Minister Kamp op bezoek bij SealteQ

STADSKANAAL - Henk Kamp SealteQ STADSKANAAL –Minister Kamp van Economische Zaken heeft vandaag een bezoek gebracht aan het hoofdkantoor van SealteQ in Stadskanaal om een presentatie bij te wonen betreffende een innovatie op het gebied van het preventief versterken van metselwerk in aardbevingsgebied. De bijeenkomst werd georganiseerd door OWS.

Het consortium OWS bestaat uit de Groninger bedrijven Oosterhof Holman, Van Wijnen en SealteQ. Het in de regio verankerde consortium heeft in zijn totaliteit meer dan 500 werknemers in loondienst die woonachtig zijn in het gebied. OWS is destijds gemotiveerd door de specifieke situatie in de provincie Groningen met betrekking tot de aardbevingsproblematiek en het daaraan verbonden bevingsbestendig maken van woningen.

De drie ondernemingen hebben zich gespecialiseerd op het bevingsbestendig bouwen in Groningen. Dat wil zeggen, de volgens de ondernemers unieke steensoort en metselstructuur die bij menig huis is gebruikt zorgt ervoor dat alleen innovatieve technieken daarvoor slagen. Minister Kamp legde zijn luisterend oor neer bij de ondernemers uit het gebied.

“Een belangrijk deel van de ontwikkelde producten kunnen in de regio worden geproduceerd en verwerkt. Daarmee is een duurzame regionale economische stimulans geborgd. Dit nog los van de mogelijkheid het systeem internationaal te vermarkten”, aldus de drie ondernemers in een persverklaring.

Met andere woorden, SealteQ, Oosterhof Holman en Van Wijnen willen dit argument gebruiken om de Minister te overtuigen. Het Consortium OWS is de regionale speler die in het aardbevingsbestendig bouwen in Groningen het verschil wil maken. Of Kamp (foto’s: Hans Banus ©) dit consortium de kans geeft is de vraag, feit is wel dat hij aandachtig toehoorder was in Stadskanaal.

STADSKANAAL - Henk Kamp SealteQ2