Partij voor het Noorden wil opheldering over verkeersveiligheid

WINSCHOTEN – De Partij voor het Noorden-fractie heeft vragen gesteld aan het college van B&W over het verkeer in Winschoten en Westerlee. Zo wil de partij weten wanneer de verkeersonveilige situatie bij de spoorwegovergang aan de Blijhamsterweg in Winschoten wordt opgelost.

“Door een conflict over ‘wie gaat wat betalen’ ligt de daadwerkelijke aanpak van de overgang al weer geruime tijd stil”, aldus de fractie. “Met name voor de fietsers blijft de manier waarop het fietspad uitkomt op de rijbaan een levensgevaarlijke situatie. Opnieuw vragen wij hier aandacht voor, er gaan veel scholieren over deze overweg.”

De Partij voor het Noorden wil van wethouder Ricky van den Aker weten of Prorail met geld over de brug komt en wanneer deze organisatie dat niet van plan is, vraagt fractievoorzitter Jurrie Nieboer zich af of de gemeente Oldambt kan kijken naar eventuele aanpassingen om het fietspad veiliger te maken. Ook de Hoofdweg in Westerlee is voor de lokale fractie een aandachtspunt, want ook daar kan de veiligheid voor fietsers verbeterd worden, aldus de fractie.