Astrid Schnieders is voorleeskampioen provincie Groningen

Astrid Schnieders voorleeskampioen provincie Groningen

VEENDAM – Astrid Schnieders van CBS Van Panhuys uit Leek is uitgeroepen tot Provinciale Voorleeskampioen 2015. Tijdens de door Biblionet Groningen georganiseerde finale in cultuurcentrum vanBeresteyn in Veendam, versloeg zij 7 andere finalisten. Astrid vertegenwoordigt de provincie Groningen tijdens de landelijke finale van De Nationale Voorleeswedstrijd op 27 mei in Utrecht.Astrid Schnieders voorleeskampioen provincie Groningen

Voorleeskampioen Astrid Schieders las voor uit Radeloos van Carry Slee. De jury vond dat zij op een zeer evenwichtige en kalme manier voorlas en dat zij het gevoel van uitputting van de hoofdpersoon goed overbracht. Gera Hamming van CBS de Poort uit Ten Boer kwam als tweede uit de strijd en Milou Reintke van OBS de Ploeg uit Groningen behaalde de derde plaats. Aan de provinciale voorrondes, georganiseerd door Biblionet Groningen, deed een recordaantal van maar liefst 163 scholen mee. De Oost-Groninger kandidaten Daniek Vegter van OBS De Vlonder uit Bellingwolde, Klarissa Lucan van OBS De Sleutel uit Wildervank, Puck Dost van CBS De Vossenburcht uit Winschoten en Nienke Luring van de Rank uit Onstwedde speelden geen rol van betekenis.

De 12 provinciale kampioenen lezen tijdens de landelijke finale ieder een fragment voor uit het door hen gekozen boek daarnaast moeten ze ook onvoorbereid voorlezen. De winnaar is een jaar lang De Nationale Voorleeskampioen en krijgt naast een boekenbon een trofee mee naar huis en de wisseltrofee voor zijn of haar school. Ook mag De Nationale Voorleeskampioen zich een jaar lang kinderdirecteur van het Kinderboekenmuseum in Den Haag noemen. Hij of zij bepaalt mede wat het museum kan organiseren voor kinderen. Een erebaan!