Bloemlegging bij Joods monument in Winschoten

WINSCHOTEN - Bloemlegging Joods monument

WINSCHOTEN – De jaarlijkse bijeenkomst om de Joodse gemeenschap in Winschoten te herdenken is dit jaar bijgewoond door de oudste leerlingen van basisschool De Waterlelie. Stadsgids Koos Akkerman vertelde ze onder andere hoe de Joodse bevolking in de Tweede Wereldoorlog per trein werden weggevoerd naar de concentratiekampen. WINSCHOTEN - Bloemlegging Joods monument

Bij de plaquette op het Winschoter station werd stilgestaan bij deze tragedie, waarna enkelen bloemen legden, waaronder wethouder Bard Boon. Daarna liepen alle aanwezigen naar het Joods monument en daar vertelde Akkerman de kinderen de totstandkoming van het monument en hoe belangrijk het is om ieder jaar de Joden te herdenken. De kinderen legden bij dit monument in het Winschoter centrum bloemen.

De bloemlegging wordt jaarlijks georganiseerd door de Vrouwen van Nu, afdeling Winschoten, in samenwerking met de afdeling voorlichting van de gemeente Oldambt.