“Cittaslow keurmerk kan beter worden benut”

VLAGTWEDDE - Leontien Kompier

Burgemeester Leontien Kompier:

SELLINGEN – Burgemeester Leontien Kompier vindt dat het Cittaslow-keurmerk in het gebied Westerwolde nog beter kan worden benut. De burgemeester van de gemeente Vlagtwedde hoopt dat het vliegwieleffect van het verkrijgen van het keurmerk nog meer op gang zal komen. Op 19 juni vorig jaar ontving het gebied Westerwolde dit keurmerk, ruim tien maanden na dat moment worden er nog diverse verbeterpunten geconstateerd.VLAGTWEDDE - Leontien Kompier

Kompier, zelf een groot voorvechter van het verkrijgen van het keurmerk Cittaslow, hoopt juist dat de toeristische ondernemers het beeldmerk nog meer omarmen. Volgens haar kan het gebied Westerwolde veel winst boeken door nog bekender te worden door het keurmerk. “We profiteren er nog te weinig van”, vindt ze. “Er zijn veel toeristische ondernemers die enthousiast zijn en plannen hebben, we hopen dat die trend zich nog verder doorontwikkelt. Maar het kan nog beter en we zijn ons daar ook bewust van. We hopen daar als gemeenten ook een extra slinger aan te kunnen geven.”

Kompier doelt hierbij op de bijeenkomst die de gemeenten Bellingwedde en Vlagtwedde organiseren voor de toeristische ondernemers. Deze bijeenkomst wordt op woensdag 22 april gehouden en is een vervolg op de bijeenkomst die eerder in februari dit jaar is gehouden. Het doel is om de toeristische ondernemers met elkaar in contact te brengen én het enthousiast te krijgen voor het uitdragen van het keurmerk Cittaslow. “Hoe kunnen we gezamenlijk Westerwolde beter op de kaart zetten? Ik denk juist dat dit door het keurmerk heel goed kan. Het is een manifest waar we heel veel aan hebben en het geeft smoel aan dit gebied. Het daarnaast ook nog een innovatieve manier die ons op de toekomst voorbereidt.”

Het keurmerk Cittaslow moet op den duur meer toeristen naar Westerwolde lokken, aangezien Cittaslow volgens Kompier staat voor rust, ruimte en kwalitatief goed recreëren.