Puntendeling bij derby; Bellingwolde doet uitstekende zaken

SELLINGEN - Sellingen Drieborg

Overzicht amateurvoetbal

REGIO – Onder een heerlijk lentezonnetje maakten SJS en Onstwedder Boys er een prachtige derby van, terwijl SC Scheemda weer eens fors op de broek kreeg. WVV verloor verrassend van GVAV Rapiditas en Hoogezand en Noordster kwamen niet verder dan de brilstand. Bellingwolde heeft de plaatsen voor nacompetitie tegen degradatie even verlaten.

Aan de Julianastraat in Stadskanaal was het afgelopen zaterdag goed toeven. De derby SJS Onstwedder Boys zorgde tijdens de heenronde al voor spektakel, ook de return was eveneens prima te noemen. Dankzij een eigen doelpunt van Gerbrand Spaans en een geweldige rush van Ronald Zuidema zat SJS nog voor rust op rozen: 2-0. Vlak na de thee zorgde Abel Jan Huiges echter voor de ‘Anschlusstreffer’ en Harm Visser maakte zelfs de gelijkmaker. Johan van Klinken leek SJS alsnog de drie punten te bezorgen, maar Robert de Vries zorgde uiteindelijk voor de 3-3 eindstand. Op de eigen d’Oosterd kon SC Scheemda het niet bolwerken tegen Hollandscheveld. Het werd maar liefst 8-0 voor de gasten.SELLINGEN - Sellingen Drieborg

Een dag later moest WVV haar meerdere erkennen in GVAV Rapiditas. Het werd 2-1 voor de gasten door twee treffers van Rashid Conquet. Kevin Wiegman maakte de enige Sodommer treffer. Een treetje later kwamen zowel Hoogezand als Noordster niet verder dan 0-0. Voor met name Hoogezand was dat een domper door gelijk te spelen tegen laagvlieger SVV’04, terwijl Noordster uit bij Zwartemeer ook slechts een puntje pakte. De strijd om de derde periode is nog altijd spannend. Hoogezand heeft met 16 punten uit zes wedstrijden overigens de beste papieren.

Op bezoek bij ZNC heeft Bellingwolde zich een uitstekende dienst bewezen door met een 2-1 overwinning richting Westerwolde terug te keren. Jan Bahlmann was het goudhaantje met twee puntgave doelpunten, terwijl Emil Heeres de enige Broekster goal produceerde. Door de zege heeft Bellingwolde een belangrijke stap gezet in de strijd tegen degradatie. Veendam 1894 maakt de degradatiestrijd onderin zowaar nog spannend door een 3-2 overwinning op Hunsingo. De Veenkoloniale doelpunten werden gemaakt door Kenny Slager, Leon Zijlstra en Arnoud Bentum. De geelzwarten zijn buurman Muntendam met drie wedstrijden te spelen op vijf punten genaderd. De Muntendammers gingen met 4-1 de bietenbrug op bij koploper Amicitia VMC. Jarno Drent redde de Muntendammer eer.

In de kelder van het amateurvoetbal heeft Sellingen nog altijd uitzicht op de nacompetitie. Tegen Drieborg werd er eenvoudig met 4-0 gewonnen, dankzij Rik Bos, Jasper Abeln en Mark Haverkamp (twee keer). Door de zege is de strijd om de tweede plek in de vijfde klasse E bijzonder spannend. Aanstaand kampioen Westerwolde lijkt ongenaakbaar, daaronder maken ook BNC, Bareveld en Wedde nog kans op die tweede plek. De laatste drie wedstrijden maken deze competitie dan ook zeker de moeite waard om te volgen.