Vriendinnen willen hockey boost geven in Veenkoloniën

Mignon Otterloo bij MHC Daring Veendam

Veendammer dames zetten in op vrouwenteam bij MHC Daring

VEENDAM – Nadat hockeyclub MHC Daring in Veendam enkele jaren verstoken is gebleven van een prestatief vrouwenteam, hebben twee jonge vrouwen het initiatief genomen om weer een damesteam op de been te brengen. Chanelle Esmé van Dijk en Mignon Otterloo hebben ondertussen enkele meiden bereid gevonden de hockeystick weer ter hand te nemen en zoeken ondertussen gestaag verder. Als alles meezit start de nieuwe ploeg van MHC Daring in de vierde klasse. Mignon Otterloo bij MHC Daring Veendam

Het is duidelijk, prestatief hockey voor vrouwen wordt gemist in het Veendamse. Nadat Mignon Otterloo en Chanelle Esmé van Dijk jarenlang in de jeugd van Daring op een behoorlijk niveau hadden gehockeyd, viel het team door omstandigheden uit elkaar. Een aantal dames gingen studeren in Amsterdam, Leiden of Groningen en maakten ook op hockeygebied de overstap naar een nieuwe vereniging. Gevolg was dat Daring verstoken bleef van vrouwen die bij de senioren op prestatief niveau de hockeysport wilden beoefenen. En aangezien Daring ook geen prestatief herenteam meer heeft is de wens om weer een vlaggenschip te krijgen groot in de Veenkoloniën. “Dat is nu een jaar of vier geleden”, vertelt Mignon Otterloo. “We hadden in de jeugd een team met veel potentie, we speelden op een gegeven moment in de Topklasse.” Om de boost van hockey ook in Veendam te laten slagen hebben Otterloo en Van Dijk de handschoen opgepakt. “Sinds het WK Hockey in Den Haag zit het hockey enorm in de lift. Qua jeugd zit het bij Daring ook wel goed. Alleen, toen ikzelf in de jeugd hockeyde was er een damesteam. Daar wilde je als jeugdspeler naartoe, dat voorbeeld hebben de huidige meiden niet meer. Ook dat willen we graag veranderen. Het zou mooi zijn als we met het nieuwe damesteam het vlaggenschip van Daring worden, ook omdat er geen herenselectie meer is.”

Glorietijd

Om het vlaggenschip bij de dames vorm te geven zijn er nog een aantal enthousiaste meiden nodig. Het idee: ze moeten weten hoe een bal te stoppen met een stick en ze moeten in staat zijn de bal met de stick over te kunnen spelen. Met andere woorden, enige hockeyervaring is gewenst, maar geen vereiste. Ondertussen hebben Chanelle Esmé van Dijk en Mignon Otterloo zeven meiden enthousiast gekregen. Dat is echter niet genoeg om op competitieniveau uit te komen, dus is aanvulling welkom. “We hebben een paar meiden uit die glorietijd weer zover gekregen. Één komt weer in Veendam wonen en één werkt in Deventer, maar is in het weekend in Veendam. Toen hadden we een goede ploeg, hopelijk kunnen we weer zo’n team bij elkaar krijgen. Meiden mogen zich natuurlijk aanmelden. We willen wel in de reguliere competitie starten en dus is enige wedstrijd ervaring gewenst. Daarnaast gaan we twee keer per week trainen, waarbij het wel goed zou zijn wanneer je er minstens één keer per week bij bent en de zondag ook kunt spelen.” Naast het extern werven van enthousiaste hockeymeiden wordt er ook intern gekeken. “We hebben inderdaad ook graag dat er het een en ander doorschuift vanuit meisjes A, maar het is even afwachten waar deze meiden gaan studeren. Aan de andere kant, ik woon naast het station in Veendam en kan meiden die met de trein vanuit Groningen komen zo oppikken en afzetten bij de trein.”

De schouders eronder

Otterloo en Van Dijk willen de schouders eronder zetten. Met momenteel zeven enthousiaste dames hopen ze nog een aantal te werven om een selectie van veertien tot vijftien vrouwen te hebben. Otterloo is vanuit MHC Daring het aanspreekpunt, aangezien ze er momenteel actief is als trainster bij de jeugd. Ze hoopt op een damesteam dat de potentie heeft om door te groeien. “We beginnen in de vierde klasse en het eerste jaar is het doel om als team op elkaar ingespeeld te raken. Misschien dat promotie er in zit, maar je moet ook niet direct hoog van de toren blazen. Op den duur zou het wel moeten lukken te promoveren naar de derde klasse.” Voordat het zover is, zijn er nog een aantal dames nodig voor het formeren van een team. Aan passie voor de sport bij Otterloo en Van Dijk in elk geval geen gebrek, zij willen het initiatief laten slagen. Belangstellende meiden en vrouwen uit Veendam en omstreken die graag op prestatief niveau willen hockeyen kunnen dus contact opnemen met Mignon Otterloo door te mailen naar mignon_otterloo@hotmail.com of door te bellen met 06 – 36 190 555.