Onno Drent

Scheemda Onno Drent Binnen de Vrienden van Scheemda is een aantal mensen druk in de weer met de organisatie van de Nationale Feestag op 5 mei. Want in het Oldambtster dorp is het namelijk weer tijd voor praalwagens voor de kinderen, die worden voortgetrokken door de oude tractoren. Het is een hele organisatie, want alle deelnemers zullen aan het eind iets tastbaars ontvangen als blijvende herinnering aan de optocht.
Doet Drent het dan alleen? Zeker niet! Want ook Clementine Edens, Bert Vos, Gert de Wal en Nanno Nanninga maken deel uit van de Vrienden van Scheemda. “Het is belangrijk dat de bevrijding onder de aandacht wordt gebracht en we willen ons daarvoor inzetten” , vertelt Onno Drent. “Evenals in 2010 organiseren we dit weer voor 2015.” De Vrienden van Scheemda zijn blij met de steun van het dorp, waarbij verenigingen en scholen zich weer bereid hebben gevonden om het initiatief van de Vrienden van Scheemda te ondersteunen.
De organisatie wil namelijk benadrukken dat het van belang is dat het leven in vrijheid en het vieren ervan wordt herdacht. “De fanfare Prins Hendrik doet ook mee”, laat Onno Drent weten. “Daar zijn we erg blij mee. Ook komt het vrijheidsvuur om kwart voor één in Scheemda.” Alle reden voor de Scheemders om een kijkje te gaan nemen.