Druk weekend voor Pekelpop

PEKELA - Pekelpop OUDE PEKELA – Afgelopen weekend heeft stichting Pekelpop laten zien dat ze wel degelijk een grote rol spelen als het gaat om de promotie van locale popcultuur. In één weekend drie evenementen voorzien van een prima stukje live-muziek, Pekelpop wist dat varkentje wel te wassen!

Vrijdag 8 Mei werd door diverse organisaties de “Dag van het Park” georganiseerd in het Hugo de Groothpark te Oude Pekela. Rondom het jongerencentrum en bij de kinderboerderij waren tal van standjes, kraampjes, kinderactiviteiten en andere avontuurlijke zaken uitgestald waar de geïnteresseerde bezoeker zich tegoed kon doen aan lekkere hapjes, spannende bungee-jump trampolines, diverse koopwaar en een fijn stukje muziek. In jongerencentrum “Ons Stee” waren diverse artiesten, Pekelpop had echter een eigen tent waar naast een kop koffie, wat fris en een hamburger, genoten kon worden van een tweetal artiesten. Zanger Christoff, frontman van Johnny Cash coverband “Little Cash” en het duo “Matt & Jenn”. Waar Christoff voornamelijk putte uit Cash-luisterliedjes zorgden “Matt & Jenn” voornamelijk voor herkenbare covers van diverse artiesten. Voor een eerste editie mag deze “Dag van het Park” zeker een succes worden genoemd.

Zaterdag 9 Mei was de start van de Nationale Molendagen, een jaarlijks evenement om de diverse molens in Nederland, in totaal circa 1200 stuks, onder de aandacht van een breder publiek te brengen. Pekelpop was gevraagd om voor de muzikale omlijsting te zorgentijdens dit weekend. Uiteraard had de stichting geen enkel probleem om twee acts te vinden om op zo’n bijzondere locatie te komen spelen. Zaterdag was dat het Groningse “Marjoram”, een akoestische progrockformatie rondom powerzangeres Marike van der Meij. Het aanwezige publiek was zichtbaar verrast en luisterde aandachtig naar de traditionele klanken van akoestische bas, gitaar en een cello, ritmisch begeleid door een cachon.

Zaterdag was het aan de Australische Kanaalster Jeff Hayman om voor de muzikale omlijsting van de tweede dag van de Open Molendagen te zorgen. Zichzelf op gitaar begeleidend bracht deze singer-songwriter een keur aan met name rock-georienteerde covers ten gehore, duidelijk geïnspireerd door met name Pearl Jam. Het mooie weer zorgde ervoor dat de tweede set buiten aan de voet van de molen werd gegeven.

Artiesten, publiek, organisatie en Pekelpop zelf kunnen terugkijken op een uiterst geslaagd weekend waarin de stichting heeft bewezen een grote rol te spelen binnen de locale muziekindustrie. Mensen, bedrijven en organisaties die geïnteresseerd zijn in de mogelijkheden die Pekelpop biedt voor het verzorgen van een kleinschalig huiskamerconcert, het organiseren van een bedrijfsfeest of de programmering van bijvoorbeeld een open podium kunnen een mail sturen naar pekelpop@gmail.com of de stichting benaderen via Facebook.