Hemelvaartfeest Nieuwolda in teken opening Blauwe Passage

Hollands Verdriet NIEUWOLDA – Dit jaar staan de Hemelvaart feesten in Nieuwolda in het teken van de opening van de blauwe passage, dit is de nieuwe vaarverbinding aan de noordkant van Blauwestad.

Aangezien deze nieuwe route begint in Nieuwolda was dit voor het bestuur van Stichting Entertainment Nieuwolda een duidelijke reden om de festiviteiten te gaan koppelen. De aftrap vindt plaats op Hemelvaartsdag om 13.00 uur met kermis en diverse attracties, gevolgd door een live optreden van Arjan Venemann om 15.00 uur.

Vanaf 17.00 uur staan er twee bands op het programma, te weten KEAV en NEW GROW. Het geheel word aan elkaar geschakeld door DJ Peter. Zaterdag vanaf 9.00 uur kan men beginnen met Frühschoppen in café Grosse Welle. Om 10.00 uur kunnen de jeugdigen zich melden bij het museumgemaal voor een ballonnen wedstrijd, welke om 10.30 uur de lucht ingaan. Op hetzelfde moment vertrekt er een vlootschouw onder begeleiding van tientallen boten vanaf Nieuwolda door de nieuwe brug, de nieuwe passage op.

Zaterdagavond is de grand finale, vanaf 20.00 uur kan men genieten van de welbekende band Hollands Verdriet afgewisseld met diverse artiesten waaronder Eddy Walsh, Arjan Venemann en Burdy. Meer info: www.sen-nieuwolda.nl.