Hoogezand geveld door kroegtijger

EELDE-PATERSWOLDE – Voor Hoogezand stond er in de laatste competitiewedstrijd tegen Actief niets meer op het spel. Maar de manschappen van scheidend trainer Jan Kloetstra kwamen niet voor een zondagavondpotje, hoewel het daar in de eerste helft wel op leek. Een spetterend spektakel in de tweede helft leverde kansen over en weer op en uiteindelijk een nipte 4-3 nederlaag.

image

Met A-junior Wesley Moesker in het doel- maar zonder de geschorste en tevens vakantievierende Khisan Siekman- moest Hoogezand in de beginfase vol aan de bak, bij een flink aandringend Actief, dat moest winnen om de nacompetitie af te wenden. De thuisclub was dan ook gretiger en kreeg meteen grote kansen. Maar de gasten openden de score na balverlies aan Actief-zijde. Samad Faraouni ontfutselde de bal van de tegenstander, bracht voor, waar spits Sebastiaan Wollinga in de kleine ruimte hoog en droog in het doel trapte: 0-1. Het was een domper voor de thuisclub, dat steeds slordiger werd, maar vervolgens weer opleefde. En met name Steven de Blok, die speciaal voor deze wedstrijd over kwam vliegen uit Mallorca waar hij barkeeper is, was een kwelgeest. De gasten zorgden met de balvaardige en beweeglijke spelers (Faraouni, Amine Ajouaou) voor veel gevaar aan de andere kant. In de tweede helft kwam de strijd pas echt los. Uit een hoekschop kwam Actief langszij. Hoogezand kreeg ook de nodige kansen. Na een strakke bal van Roy Jansen, roeide de slungelige, maar toch technisch begaafde Patrick Nanninga hoog over. En Wollinga zag een schot gekeerd. Een tweede poging, middels een volley vloog net naast. Vervolgens de fase van De Blok die de 2-1 maakte en meerdere schietkansen onbenut liet. Een veerkrachtig Hoogezand kwam toch weer langszij, via opnieuw Wollinga. En het was invaller Severiano van Bolhuis die met een fraaie boogbal tekende voor 2-3. De winst leek binnen bereik, maar weer was het absolute uitblinker De Blok die verwoestend uithaalde voor 3-3, met nog enkele minuten te gaan. In de allerlaatste minuut een ultieme aanval van Actief. Het diagonale schot van Jordi Slijfer was Moesker te machtig: 4-3. Na dit wisselvallig optreden moet Hoogezand het waarmaken in de nacompetitie, waarin het of GVAV of VKW treft. Na 25 jaar lonkt de eerste klasse weer. Een afscheid met een promotie, de ultieme droom van Jan Kloetstra.