Westerwolde sluit ook laatste wedstrijd winnend af

VLAGTWEDDE – Werd er zondag 30 november nog met 1 – 0 verloren van SPW, vanmiddag revancheerde de ploeg uit Vlagtwedde zich in de laatste competitiewedstrijd door op een vrij simpele doch gedegen manier de mannen van trainer Meijerman met een 2 – 0 nederlaag naar Stadskanaal terug te sturen. Naast deze genoemde nederlaag werd er in het huidige seizoen door het team van trainer Jan de Roo ook nog verloren van Bareveld; voor de rest werd er 21 keer gewonnen en 3 keer gelijk gespeeld. Derhalve kan de overwinning van vanmiddag tegen de geduchte tegenstander uit Stadskanaal-noord als een bevestiging van het onlangs behaalde kampioenschap worden beschouwd.VLAGTWEDDE - Westerwolde SPW

In een pot voetbal, welke nog net niet het predicaat “zomeravondvoetbal” mee kon krijgen, waren de elftallen in de eerste helft behoorlijk goed aan elkaar gewaagd. Het spel golfde op en neer en een aantal fraaie kansen werd door de voorwaartsen van beide teams om zeep geholpen. Een vrije trap in de 31e minuut van Roy de Jongh bleek echter te machtig te zijn voor de keeper van SPW en dit betekende dan ook een 1 – 0  ruststand. Dit doelpunt van de Jongh was trouwens het 31e doelpunt van de kleine, behendige spits dit seizoen en daarmee werd hij tevens topscorer van deze competitie.

In de tweede helft was Westerwolde de bovenliggende partij. De ploeg creëerde zich tal van kansen, maar veel succes leverde dit vooralsnog niet op. Totdat Arjen Heidekamp een mooi teruggelegde bal in de 69e minuut in een keer op de pantoffel nam en de bal op een fraaie wijze in de hoek liet verdwijnen: 2 – 0. Als blijk van waardering voor de bewezen diensten mocht daarna reservekeeper Jarno Kip de laatst twintig minuten nog de plaats van Henk Hebers onder de lat innemen. Deze publiekswissel betekende wel voor de eerste keeper van Westerwolde dat hij niet alle wedstrijden in deze competitie volledig kon spelen. Dit feit neemt echter niet weg dat hij zich dit seizoen wel de minst gepasseerde keeper in deze klasse mag noemen. Na exact 45 minuten blies de goed leidende arbiter Broersma uit Surhuisterveen voor de laatste keer en konden de spelers van beide ploegen beginnen aan de derde helft. Of, zoals een speler van SPW verwoordde, het mooiste deel  van een fijne, zonnige  en dus gezellige voetbalmiddag.

Westerwolde kan zich nu gaan voorbereiden op de vierde klasse. Middels een nederlaagtoernooi, waarvoor op donderdagavond 11 juni nog een huidige vierdeklasser wordt gezocht, wil het team proberen de verder voetballoze zomermaanden te overbruggen. Handhaving met deze getalenteerde selectie in de vierde klasse was na afloop van de wedstrijd van vanmiddag een veel gehoord credo. En als er in het nieuwe seizoen net zo gevoetbald wordt als in de meeste recente wedstrijden het geval was, dan kan dit uitgangspunt vast en zeker bewerkstelligd worden.