WMC stap dichterbij handhaving

WINSCHOTEN – In een wederom goed gevulde sporthal in Winschoten speelde zvv WMC  afgelopen vrijdagavond de degradatie/promotie nacompetitie zaalvoetbalwedstrijd tegen SC Emmeloord/Mar Seafood 1. De wedstrijd in Emmeloord eindigde in 1-1, na een hele matige wedstrijd van WMC kant.
Trainer Marcel Kruize maakte in de wedstrijdbespreking van afgelopen vrijdag de spelers duidelijk
dat er veel meer gebracht moest worden en niet alleen voor het team, maar ook voor de trouwe supporters van WMC. De spelers pakte de woorden van de trainer goed op. In de 6e minuut scoorde Joost Siemens de 1-0, na een prima actie van aanvoerder Erwin Aukes. Na matig uitverdedigingen van WMC kwam SC Emmeloord   in de 11e minuut op gelijke hoogte en scoorde de 1-1.
Daarna ging het snel, na een flitsende actie van Bert Jan Haaijer scoorde Anton Hekman de 2-1 en
3 minuten later werd het 3-1 door een doelpunt van Thijs Hateboer, dit was teven de ruststand.
WMC moest voorkomen dat het in de tweede helft direct een tegen doelpunt kreeg en ging door waar het de eerste helft stopte. Druk zetten en proberen snel een ruimere voorsprong te behalen.
Die tactiek wierp zijn vruchten af, binnen tien minuten werd de stand naar 5-1 getild door doelpunten van Joost Siemens en een goed spelende Jordy Sanders na aangeven van Thijs Hateboer.
SC Emmeloord maakte nog wel de 5-2, maar daarna scoorde Thijs Hateboer de 6-2 en Marcel Smit
de 7-2. Door de overwinning plaatste zvv WMC zich voor de tweede ronde van de degradatie/promotie nacompetitie. Op vrijdag  15 mei speelt  zvv WMC 1 thuis tegen zvv Amersfoortse Boys 1. De wedstrijd begint om 21.15 uur en de entree is gratis.